• 16 Μαΐου 2024,

Σοφία Κελεμένη: «Μεγάλη μου τιμή η Εθνική, όσο πιο ψηλά μπορούμε με τους Πάνθηρες»

 Σοφία Κελεμένη: «Μεγάλη μου τιμή η Εθνική, όσο πιο ψηλά μπορούμε με τους Πάνθηρες»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε η διεθνής παίκτρια των Πανθήρων Σοφία Κελεμένη.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη εμπειρία της με την Εθνική ομάδα των νεανίδων αλλά και στο νέο ξεκίνημα των Πανθήρων, ομάδα στην οποία ανήκει από πέρσι τον χειμώνα.

Αναλυτικά.

Ερ: Πως ένιωσες όταν έπαιξες με την εθνική ομάδα νεανίδων, στο τουρνουά της Κρήτης;

Απ: Είναι μεγάλη μου τιμή που μπόρεσα να αγωνιστώ τρεις φορές στην εθνική Ελλάδος. Αυτές οι διοργανώσεις, μας δίνουν μεγάλες εμπειρίες επειδή παίζουμε με ομάδες υψηλού επιπέδου και δε θα είχαμε αυτήν την ευκαιρία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ερ: Ποια ήταν τα αποτελέσματα των αγώνων σας;

Απ: Ήταν καλά τα αποτελέσματα, είχαμε μία νίκη και στον τελευταίο αγώνα δεν αγωνιστήκαμε διότι οι αντίπαλες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Ερ: Θα παίξεις φέτος για πρώτη φορά στην Α2 με την ομάδα των Πανθήρων. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Απ: Στόχος μας είναι να έχουμε μία καλή παρουσία στην Α2 γυναικών επειδή είμαστε μία νέα ομάδα και ηλικιακά και σαν σύνθεση. Στο νεανίδων θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, χρωστάμε κάτι από την προηγούμενη σεζόν και αυτό μας πεισμώνει. Ελπίζω να μην επαναληφθεί η καραντίνα για να πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα και να παίξουμε. Προσωπικός μου στόχος είναι και η εθνική Ελλάδος και να μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία.

Ερ: Υπήρχε μεταγραφική ενίσχυση στην ομάδα;

Απ: Ναι, πήραμε από τον Αστέρα Καβάλας, την Ηλιοδώρα Παναγιωτίδου και την Εβίτα Φραγκάκη, οι οποίες πιστεύω πως θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα.

Ερ: Ποιο είναι το κλίμα στους Πάνθηρες;

Απ: Το κλίμα είναι πολύ καλό, είμαστε όλες μία παρέα. Μας βοηθάνε και μας πιστεύουν πολύ η διοίκηση και ο προπονητής, οπότε θεωρώ πως θα τα πάμε πολύ καλά.

Ερ: Ποιοι σου συμπαραστέκονται σε αυτήν την προσπάθεια που κάνεις;

Απ: Πρώτα από όλα, η οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει. Επίσης, οι δύο προπονητές μου, ο Γιώργος Παγκαλίδης που είχα τα προηγούμενα χρόνια και ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης, οι οποίοι με βοήθησαν να εξελιχθώ.

Ερ: Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μπάσκετ;

Απ: Σκέφτομαι να μπορέσω να συνδυάσω το μπάσκετ με το ακαδημαϊκό κομμάτι, κατά προτίμηση στο εξωτερικό.

Ερ: Η Α2 είναι μία πρόκληση για σένα;

Απ: Ναι, είναι μία μεγάλη πρόκληση και εμπειρία για μένα διότι θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Α2 καθώς πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα. Εύχομαι να επιστρέψει και ο κόσμος στα γήπεδα επειδή είναι περίεργο να αγωνιζόμαστε χωρίς αυτούς.

Διαβάστε επίσης