Σωματείο Εμπορουπαλλήλων : Η βροχή δεν σταμάτησε τη διαμαρτυρία στο super market (φωτογραφίες)

 Σωματείο Εμπορουπαλλήλων : Η βροχή δεν σταμάτησε τη διαμαρτυρία στο super market (φωτογραφίες)

Με δυναμικές παρεμβάσεις σε μεγάλα super market της πόλης παρα τις καιρικές συνθήκες και την βροχόπτωση επικρατούσε  ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για τους εργαζομένους στα super market.

Συγκεκριμένα μέλη του Σωματείου έδωσαν το παρών στα εξής καταστήματα, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης.

Με πανό, πικέτες και μεγάφωνα η παρέμβαση του Σωματείου αγκαλιάστηκε από τους συναδέλφους εργαζόμενους αλλά και από τον απλό κόσμο που βρέθηκε στα καταστήματα.

Τα μέλη του Σωματείου Κρατώντας αποστάσεις αλλά και όλα τα μέτρα  ατομικής προστασίας  έθεσαν στο επίκεντρο τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζονται τα ταξικά σωματεία για τους συναδέλφους εργαζόμενους των super market που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας απροστάτευτοι ή με ελάχιστα μέσα προστασίας.

Ενώ και όπου πάρθηκαν μέτρα αυτό οφείλεται στον αγώνα και την πίεση των  ταξικών σωματείων  όπως η τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών στα καταστήματα Σκλαβενίτης.

Παρών στην πανελλαδική μέρα δράσης έδωσαν με τη στήριξη και την παρουσία τους  και συνάδελφοι από τα Σωματεία: Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας, Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό ΠΕ Καβάλας- Θάσου, συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» , συνδικαλιστές από τον χώρο του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα . Επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Ν. Καβάλας .


Καλούμε τους συναδέλφους μας στα supermarket να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους. Να δυναμώσουν τα κλαδικά σωματεία τους, να συμβάλουν στην αντίσταση, στη διεκδίκηση. Να προσπεράσουν όσους εμφανίζονται ως φίλοι τους και τιτλοφορούνται ως σωματεία αλλά αποτελούν τα γραφεία τύπου των επιχειρήσεων τους. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις. Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης