Σωτήρης Τότης: Υφυπουργική επίσκεψη με προεκλογικό άρωμα

 Σωτήρης Τότης: Υφυπουργική επίσκεψη με προεκλογικό άρωμα

Την ευκαιρία συνομιλίας με τον υφυπουργό παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη είχε την Τρίτη η διοίκηση της ΕΛΜΕ Καβάλας στο πλαίσιο επισκέψεως του κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή. Όπως μας ανέφερε ραδιοφωνικά ο Σωτήρης Τότης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, η επίσκεψη του κ. Μπαξεβανάκη αφορούσε στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης και ειδικότερα στην ένταξη της μαθητείας στα επαγγελματικά λύκεια.

Φυσικά, στο περιθώριο της συναντήσεως τέθηκαν και άλλα ζητήματα γενικού χαρακτήρα. Ο κ. Μπαξεβανάκης δεν έδωσε λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν υπόψη του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ να αποδώσει στην επίσκεψη ένα «προεκλογικό άρωμα» ελέω εκλογικής διαδικασίας στην Ομοσπονδία. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Τότης έθεσε ζήτημα μη ένταξης της μαθητείας στα εσπερινά λύκεια, κάτι που προφανώς οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι από το 2008 έχουν παγώσει οι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδοτήσεων. Γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται η παρουσία ακόμη και 25.000 αναπληρωτών, οι οποίοι αν και δουλεύουν χρόνια στην εκπαίδευση ωστόσο δεν κρίνονται ικανοί από το κράτος για το μόνιμο διορισμό τους. Ο εκπαιδευτικός κλάδος έχει «γεράσει», εξήγησε ο κ. Τότης, αφού οι περισσότεροι συνάδελφοί του είναι άνω των 45 ετών.

Ο κ. Τότης μας μίλησε επίσης για τη γενικευμένη απαξίωση του λυκείου από την κυβέρνηση, με την ιεράρχηση τεσσάρων μόνο βασικών μαθημάτων αφού τα υπόλοιπα θα είναι επιλεγόμενα. Κάτι που θα προκαλέσει δυσκολίες με τις οργανικές θέσεις.

Διαβάστε επίσης