«Στα Ίχνη του Χρόνου»: Οι φωτογραφικές εκθέσεις των Biamino και Morello, για την Ελλάδα και την αρχιτεκτονική στη Μεγάλη Λέσχη

 «Στα Ίχνη του Χρόνου»: Οι φωτογραφικές εκθέσεις των Biamino και Morello, για την Ελλάδα και την αρχιτεκτονική στη Μεγάλη Λέσχη

Το Φεστιβάλ Cosmopolis, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Tempo Forte”, παρουσιάζουν τις φωτογραφικές εκθέσεις δύο διακεκριμένων Ιταλών φωτογράφων, της Bruna Biamino και του Paolo Morello, με θέμα την Ελλάδα και την αρχιτεκτονική.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και τον Επίτιμο Υποπρόξενο της Ιταλίας στην Καβάλα κύριο Φεδερίκο Λαζαρίδη. Η διπλή αυτή ατομική έκθεση, σε επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου, αποτελεί έναν εικαστικό φόρο τιμής στην αδιαμφισβήτητα ισχυρή πολιτισμική σχέση που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία αλλά και μία ευκαιρία να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η πρώτη έκθεση του Σικελού φωτογράφου Paolo Morello είναι μια φωτογραφική έρευνα και τεκμηρίωση των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα και την Μεγάλη Ελλάδα στη Νότια Ιταλία.

Η δεύτερη, της Τορίνέζας φωτογράφου Bruna Biamino παρουσιάζει δείγματα της αρχιτεκτονικής των δεκαετιών 1920 και 1930,που συναντώνται και στα Δωδεκάνησα.

Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το ύφος του και την προσωπική του ευαισθησία, έχοντας σαν κοινό άξονα την αρχιτεκτονική, εντόπισαν πολιτιστικές ρίζες, συσχετισμούς και εκατέρωθεν επιρροές ανάμεσα στο Αιγαίο και την Αδριατική. Ξεκινώντας ο ένας από την ένδοξη αρχαιότητα και η άλλη από την εποχή του μεσοπολέμου, κατέγραψαν με τον φακό τους αρχιτεκτονικές μαρτυρίες της κοινής Ιστορίας των δύο χωρών μας από την αρχαιότητα στον μοντερνισμό. Τα εκτιθέμενα φωτογραφικά έργα προσφέρουν στον θεατή την δυνατότητα να ανακαλύψει, να απολαύσει και να εμβαθύνει την γνώση του γύρω από τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς που κρύβει η χώρα μας, μέσα από την προσεκτική ματιά δύο Ιταλών φωτογράφων που δηλώνουν λάτρεις της Ελλάδας και Φιλέλληνες!

Διάρκεια Έκθεσης: 18 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου 2021

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης