• 25 Απριλίου 2024,

Σταμάτης Τσάμαρης: «Κάποιοι δεν σκέφτηκαν το καλό του ποδοσφαίρου, προχωράμε με μεγάλη συσπείρωση στην ΑΕΚ» 

 Σταμάτης Τσάμαρης: «Κάποιοι δεν σκέφτηκαν το καλό του ποδοσφαίρου, προχωράμε με μεγάλη συσπείρωση στην ΑΕΚ» 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο proininews και στον Τάσο Πατσίδη ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας Σταμάτης Τσάμαρης. Θεώρησε άδικο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενώ τόνισε ότι η ΑΕΚ θα συσπειρωθεί και γρήγορα θα επανέλθει εκεί που τις αξίζει.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Σίγουρα υπάρχει μια στεναχώρια, μια πικρία από τον πρόεδρο της ΑΕΚ Καβάλας κ. Σταμάτη Τσάμαρη για τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας του στη Β` κατηγορία. Αισθάνεται προδομένος;  Μετά από πολλά χρόνια ο χάρτης της Α` κατηγορία θα είναι χωρίς την ΑΕΚ.

Απάντηση:  Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που πέρασε. Η πιο δύσκολη όσα χρόνια είμαι στη θέση του προέδρου στην ΑΕΚ Καβάλας.  Έγιναν λάθη απ` όλους. Η κεφαλή, η διοίκηση και εγώ προσωπικά  σε αυτές τις περιπτώσεις έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.  Έγινε λάθος σχεδιασμός το καλοκαίρι, είχαμε ατυχίες στη διάρκεια της χρονιάς.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Η ΑΕΚ αγωνιστικά ήταν καλύτερη από πολλές ομάδες αλλά δεν τις βγήκε η χρονιά.   Συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο.

Το συναίσθημα είναι μια στεναχώρια. Σίγουρα δεν είναι κάτι καλό αυτό που έγινε.  Από εκεί και πέρα είναι κάτι που μπορεί να δώσει δύναμη. Χρειαζόταν αυτή η ομάδα μια επανεκκίνηση. Μπορεί να έκλεισε τον κύκλο της αυτή η ομάδα που ανέβηκε στην Α` κατηγορία πριν αρκετά χρόνια , τότε που ανέλαβα εγώ στα διοικητικά.

Πιστεύω ότι θα μας δυναμώσει περισσότερο. Υπάρχει μια φοβερή συσπείρωση.

Το βλέπω από τη μέρα που βγήκε η απόφαση και δεν έγινε η αναδιάρθρωση με αποτέλεσμα να πέσουμε κατηγορία. Δεν περίμενα να συμβεί αυτή η συσπείρωση. Μου έρχονται μηνύματα από πολύ κόσμο.  Ακόμη και από τον Μιχάλη Παυλή που έπαιξε στον ΑΟΚ προερχόμενος από την ΑΕΚ Αθηνών.

Ευχαριστώ τον Μιχάλη, τους ευχαριστούμε όλους.

Θέλουν να έρθουν άνθρωποι που είχαν αποτραβηχτεί από την ομάδα και να βοηθήσουν την καινούρια προσπάθεια.  Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πάμε πάλι την ΑΕΚ εκεί που αξίζει.

Ερώτηση: Υπήρχε μια ανάρτηση δική σου στο FB που έβγαλε μια πικρία αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Απάντηση: Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι μια πονεμένη ιστορία που μας κούρασε όλους εδώ και 1, 5 μήνα. Υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των καταστάσεων με τον κορωνοϊό.

Η πολιτεία βλέποντας ότι θα υπάρχουν πολλές αδικίες, έδωσε το δικαίωμα σε όλες τις ομοσπονδίες, σε όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις, σκεπτόμενη το γεγονός ότι μια ομάδα που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι άδικο να υποβιβαστεί στην πιο κάτω κατηγορία ενώ θα μπορούσε μαθηματικά να σωθεί. Αυτό έγινε σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις διοργανώσεις.

Όλες οι ομάδες που μαθηματικά δεν πέσανε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποβιβάστηκαν.  Καμία ομάδα δεν έπεσε σε κανένα άθλημα.

Εμείς εδώ είχαμε την πρωτοτυπία στην ΕΠΣΚ να πέσουν όλες οι ομάδες γιατί κάποιοι αποφασίσανε σε αυτή την περιβόητη ψηφοφορία της αναδιάρθρωσης να ψηφίσουν όχι γιατί κάποιοι άλλοι είπαν ναι.

Δεν σκέφτηκαν το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτοί που διατυμπανίζουν ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο αποφασίσανε να ψηφίσουν καθαρά με αντιπολιτευτικά κριτήρια και δεν σκέφτηκε κανείς το καλό των ομάδων των οποίων εκπροσωπούν.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί και εκπροσωπούν τα σωματεία όλου του νομού. Δεν σκεφτήκανε το καλό των σωματείων, σκεφτήκανε κάποια άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Δεν βρίσκω λογική σε αυτή την απόφαση.

Από τη στιγμή που αυτή είναι η απόφαση, πρέπει να τη σεβαστούμε και να προχωρήσουμε.

Ερώτηση: Θα υπάρχει μια ρεβανσιστική τάση από την πλευρά της ΑΕΚ;

Απάντηση: Η ΑΕΚ δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Η ΑΕΚ Καβάλας είναι μια ομάδα ιστορική.

Υπάρχει φωτογραφία που δείχνει μια βαθμολογία των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου πριν τον πόλεμο η οποία δείχνει που έπαιζε η ΑΕΚ Καβάλας.

Μια ομάδα που έπαιζε Α` Εθνική πριν το πόλεμο δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία  να έχει ρεβανσιστικές τάσεις και να ασχολείται με γεγονότα τα οποία για μας είναι πικρά. Η ΑΕΚ δεν θα κάνει τίποτα.  Θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και θα προχωρήσει πιο δυνατά από πριν.

Η ΑΕΚ δεν παρακάλεσε κανέναν για την αναδιάρθρωση, δεν μπήκε σε καμία συναλλαγή με κανέναν. Το μόνο που ζήτησε είναι να εφαρμοστούν οι κανονισμού, να εφαρμοστεί το δίκαιο.

Θα σεβαστούμε την απόφαση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.

Ερώτηση: Άμεσος στόχος θα είναι να επιστρέψει άμεσα στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Ο μοναδικός στόχος είναι αυτός. Η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί που πρέπει να παίζει.

Ερώτηση: Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καβάλας στους φιλάθλους της ομάδας που συμπαραστέκονται την προσπάθεια; 

Απάντηση: Η ΑΕΚ είναι ένας οργανισμός μεγάλος με 150 παιδιά και 10 προπονητές στην Ακαδημία.  Η ΑΕΚ δεν είναι ο Τσάμαρης. Η ΑΕΚ έχει μια διοίκηση είναι όλα τα παιδιά και ο κόσμος από το 1928 που ιδρύθηκε η ομάδα.  Όλος ο οργανισμός μαζί θα είναι πάλι δυνατός και ενωμένος και θα προχωρήσει. Η ΑΕΚ θα βγει μόνο δυνατή απ` όλη αυτή την ιστορία.

Ερώτηση:  Υπήρχαν σωματεία που υποστηρίζανε ότι η Α` κατηγορία έπρεπε να μείνει σε έναν όμιλο. Να παίζει η ελίτ του νομού. Εσείς τι λέτε;

Απάντηση: Αν αυτά τα σωματεία πιστεύουν ότι είναι ελίτ με την πρώτη η δεύτερη φορά που παίζουν στην Α` κατηγορία και η ΑΕΚ Καβάλας έχει παίξει Α` Εθνική το 1940, δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό.

Ζούμε καταστάσεις ειδικών συνθηκών και θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά αυτή που έρχεται σε σχέση με τις προηγούμενες. Για αυτό σκεφτήκανε κάποιοι άνθρωποι να βοηθήσουν τα σωματεία να μειώσουν τις αποστάσεις και για αυτό μπήκε η ιστορία των δυο ομίλων.  Να μειωθούν οι αποστάσεις και τα έξοδα.

Όλοι λένε ότι η χρονιά που θα έρθει θα είναι πολύ δύσκολη. Θα είναι η πιο δύσκολη απ` όλες.

Στην ΑΕΚ υπάρχει μια συσπείρωση και στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο ήρθαν πέντε άνθρωποι παραπάνω. Όσο και δύσκολες να είναι οι καταστάσεις θα τις αντιμετωπίσουμε σωστά.

Ερώτηση: Υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι ο Σταμάτης Τσάμαρης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΚ. Τι απαντάει ο ίδιος πάνω σε αυτό;

Απάντηση: Μέχρι την Τετάρτη αυτό δεν περνούσε καν από το μυαλό μου. Από την Τετάρτη και μετά αρχίζω και το σκέφτομαι γιατί βλέπω ότι πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι που αγαπάνε τις ομάδες και σκέφτονται για τις ομάδες και όχι άλλα πράγματα.

Με το σκεπτικό αυτό ίσως υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλακώ στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΚ.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη 100% τι θα γίνει. Περνάει όμως από το μυαλό μου.

Ερώτηση: Το ρόστερ της νέας σεζόν στην ΑΕΚ Καβάλας θα έχει πάλι πολλά νέα παιδιά;

Απάντηση: Αυτή είναι η φιλοσοφία της ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν άλλαξε ποτέ και δεν θα αλλάξει ούτε τώρα. Στόχος είναι να δουλεύουν καλά οι Ακαδημίες.

Από εκεί και πέρα να ανεβαίνουν τα παιδιά στην ανδρική ομάδα, να δείχνουν το ταλέντο τους και να προχωράνε παραπάνω. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ερασιτεχνική ομάδα που κάθε χρόνο και ένας τουλάχιστον ποδοσφαιριστής της φεύγει σε υψηλότερο επίπεδο. Κάθε καλοκαίρι πηγαίνουν παιδιά σε ομάδες μεγαλύτερες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία. Το ποδόσφαιρο είναι για τα νέα παιδιά.

Πρέπει και η ΕΠΣΚ να μην αλλάξει τον κανονισμό που έχει και λέει ότι πρέπει να παίζουν παιδιά σε όλες τις κατηγορίες.  Όσο περισσότερο μικροί παίζουν, τόσο καλύτερο είναι για το άθλημα.

Διαβάστε επίσης