• 13 Μαΐου 2024,

Στάθης Εριφυλλίδης: Να διεκδικήσουμε δικαστικά το παλιό Νοσοκομείο

 Στάθης Εριφυλλίδης: Να διεκδικήσουμε δικαστικά το παλιό Νοσοκομείο

Στη διάρκεια της συνεδριάσεως που πραγματοποίησε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα εισηγήθηκε την προώθηση στην κυβέρνηση αιτήματος παραχώρησης στον δήμο του παλιού νοσοκομείου. Παραδέχθηκε ότι η δικαστική διεκδίκηση θα είναι πολυετής κι επανέφερε την πρόταση μετατροπής του σε ξενοδοχείο. Παρουσίασε επίσης πρόσφατη και σχετική αλληλογραφία ανάμεσα σε αυτήν και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το πρωί της Παρασκευής από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης σχολίασε όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, τονίζοντας: «Θλίβομαι με όσα άκουσα στη συνεδρίαση. Μια υπόθεση που θα έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί εδώ κι επτά χρόνια ακόμη εκκρεμεί. Το 80% του νοσοκομείου ανήκει ιδιοκτησιακά στο δήμο Καβάλας.

Δε θέλησα να αντιπαρατεθώ με τον κ. Σιμιτσή, όταν είχε φέρει την κ. Ξενογιαννακοπούλου σε μία ειδική σύσκεψη με θέμα το νοσοκομείο και με παρόντα τον τότε υφυπουργό υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, όταν η συζήτηση είχε τελειώσει εκείνο το βράδυ και υποτίθεται ότι την επομένη θα έμπαιναν στην Αθήνα οι υπογραφές. Δε ντρεπόμαστε, ύστερα από επτά χρόνια να υφίσταται ακόμη αμφισβήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Να πάνε στα δικαστήρια, να φτάσουν ακόμη και στον Άρειο Πάγο, αρκεί να διασφαλιστεί η ιδιοκτησία του δήμου. Δεν έχει σημασία εάν η εκδίκαση καθυστερήσει είκοσι ή ακόμη και σαράντα χρόνια.

Σημασία έχει ότι θα πρέπει να αφήσουμε παρακαταθήκη και υποθήκες στις μελλοντικές γενιές. Στο σημείο που έφτασε το θέμα, κάποια στιγμή το ακίνητο θα πουληθεί και τότε θα εμφανιστούν όλοι ως κλαίουσες Μαγδαλινές.

Στις αρχές του 2000, όταν δημιουργούνταν το εθνικό κτηματολόγιο, το είχα διασφαλίσει και το είχα εγγράψει στο υποθηκοφυλακείο ως περιουσιακό στοιχείο του δήμου. Ντρέπομαι πραγματικά που βλέπω το θέμα να σέρνεται ακόμη και που κάποιοι δέχθηκαν τις ανοησίες της Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε έρθει και είχε φωτογραφηθεί προεκλογικά προκειμένου να αβαντάρει τη σημερινή δημοτική αρχή. Έργα δεν υλοποιούν μέσα στην Καβάλα παρά μόνο πανηγυράκια αλλά όχι και να επιτρέπουν να χάνει ο δήμος την περιουσία του».

Διαβάστε επίσης