Στάθης Καραλίδης: « Βγάζει υγεία ο Νέστος, δεν προχωράμε σε μεγάλες αλλαγές»

 Στάθης Καραλίδης: « Βγάζει υγεία ο Νέστος, δεν προχωράμε σε μεγάλες  αλλαγές»

Για το κλείσιμο της χρονιάς αλλά και για τις κινήσεις που θα κάνει ο Νέστος, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Στάθης Καραλίδης. Τόνισε ότι πλέον η ομάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου της Χρυσούπολης,  με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πως κλείνει η χρονιά για το Νέστο, βάση της εικόνας που δείχνει στο πρωτάθλημα;

Απάντηση: Με βάση το γεγονός ότι το καλοκαίρι έφυγε το 90% των παικτών, άλλαξε η διοίκηση και ο η ομάδα πήγαινε σε μια μεταβατική χρονιά, κρίνουμε ότι έχουμε μια θετική πορεία στο πρωτάθλημα. Με την έννοια ότι είμαστε στις τέσσερεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας εξασφαλίσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή μας στη Γ` Εθνική.

Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, η ομάδα είναι καινούρια, χτίστηκε από την αρχή και σιγά- σιγά παίζει ένα ποδόσφαιρο που σίγουρα ικανοποιεί.  Είχαμε κάποια προβλήματα στις πρώτες αγωνιστικές που σίγουρα τα έχουμε ξεπεράσει.

Ερώτηση: Η νέα τάξη των πραγμάτων στο Νέστο, έχει κερδίσει και ένα στοίχημα, αφού πολλοί λέγανε ότι μετά τη φυγή πολλών βασικών ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι, η ομάδα δεν θα ήταν ανταγωνιστική;

Απάντηση: Σίγουρα ξέραμε από την αρχή τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μετά τις αλλαγές του καλοκαιριού στο βασικό κορμό. Όταν ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα σκεφτήκαμε ότι πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που να πληρεί τις προδιαγραφές,  προκειμένου αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με  επιτυχία. Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης που είναι εδώ και 25 χρόνια προσωπικός μου φίλος, ήταν ο άνθρωπος που ξέραμε ότι θα βοηθήσει πάνω σε αυτό που ξεκινήσαμε. Ήξερε την κατηγορία και το υλικό που διαχειριζόταν βάση του μπάτζετ που θα είχαμε.  Στο διοικητικό συμβούλιο, ήμασταν μια ομάδα αρκετά μικρή σε αριθμό. Ημασταν 4-5 άτομα που μας ανέθεσε ο κόσμος να χτίσουμε μια καινούρια ομάδα. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.  Η ομάδα επενδύει και στο μέλλον. Προσπαθούμε να πάρουμε νέα παιδιά από την περιοχή. Προσπαθούμε να μειώσουμε τον αριθμό των παικτών που έρχονται απέξω.  Η ομάδα δε μπορεί συνέχεια να στηρίζεται σε μη γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Ερώτηση: Πως θα κινηθεί ο Νέστος μεταγραφικά, την περίοδο του Ιανουαρίου;

Απάντηση: Κοιτάξτε προανέφερα το σκεπτικό για το πώς θα κινηθούμε. Ήδη ο Μαϊδανός που ήταν δανεικός στη Νέα Καρυά και ο Μπούτος από τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου που ξεκίνησε στις Ακαδημίες του Νέστου, τους έχουμε στις προπονήσεις.  Θέλω να πιστεύω ότι θα ενσωματωθούν στο ρόστερ, στο Β` γύρο που θα ξεκινήσεις μετά τις γιορτές.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή στο χώρο της μεσαίας γραμμής, στη θέση του Μαζιώτη, ο οποίος έφυγε από την ομάδα. Αν χρειαστεί θα κάνουμε μια ακόμη προσθήκη, την οποία κοιτάμε μέσα από το πρωτάθλημα.  Δε θα προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Η βάση μας είναι αυτή. Προχωράμε, το βασικότερο είναι να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Να υπάρχει υγεία. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει.

Προσπαθούμε αυτό το πράγμα να το διαφυλάξουμε.

Ερώτηση: Πως σας βοηθάει ο κόσμος της Χρυσούπολης; Είσαστε ικανοποιημένοι;

Απάντηση: Ο κόσμος της Χρυσούπολης, εκτιμάει το θέαμα. Αν δει ότι υπάρχει κάτι καλό, έρχεται στο γήπεδο.  Πιστεύω ότι τις τελευταίες αγωνιστικές, τον έχουμε ανταμείψει. Η ομάδα έχει μια σταθερή βάση, παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Εχουμε χάσει τρία ματς.  Με Καλαμαριά εντός και με Λαγκαδά, Καμπανιακό εκτός. Πάμε καλά και αυτό φαίνεται από τη θέση μας, στη βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης