Στέλλα Χατζηραφαηλίδου: «Η καλύτερη μου χρονιά, ήθελα τη νίκη όσο τίποτα στην Ελευθερούπολη» 

 Στέλλα Χατζηραφαηλίδου: «Η καλύτερη μου χρονιά, ήθελα τη νίκη όσο τίποτα στην Ελευθερούπολη» 

Από τα νέα μεγάλα ταλέντα του κλασσικού αθλητισμού της Καβάλας θεωρείται η Στέλλα Χατζηραφαηλίδου. Η αθλήτρια του ΟΚΑΦ διακρίθηκε ιδιαίτερα στο Πανελλήνιο Κ16 της Ελευθερούπολης με το χρυσό μετάλλιο στο Τετραπλούν.

Η Στέλλα παραχώρησε συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή την οποία και παραθέτουμε.

Ερ: Πως ήταν η φετινή σεζόν; Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές;

Απ: Η φετινή σεζόν παρόλο που ήταν δύσκολη λόγω πολλών τραυματισμών, αποχής και καραντίνας ήταν η καλύτερη χρονιά όσον αφορά τις επιδόσεις μου στο Κ16. Οι καλύτερες στιγμές για φέτος ήταν η νίκη μου στα σύνθετα, μετά από πολύ κόπο. Η 3η θέση στα 100 εμπόδια στο Διασυλλογικό Κ18, η οποία με οδήγησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Τέλος, η μεγάλη μου νίκη στο πανελλήνιο Κ16 στο Τετραπλούν και το ατομικό ρεκόρ μου.

Ερ: Το Πανελλήνιο Κ16 στην Ελευθερούπολη ήταν μία μεγάλη εμπειρία για σένα;

Απ: Ήταν μια πολύ μεγάλη έμπειρα για μένα διότι ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκα ως παγκορασίδα και ήθελα αυτήν τη νίκη όσο τίποτα.

Ερ: Ποιοι σε βοηθάνε σε όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνεις;

Απ: Η μαμά μου και ο αδελφός μου που είναι πάντα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια στον στίβο. Η προπονήτρια μου, Ρούλα Μαυρομάτη, η οποία είναι κοντά μου από τα πρώτα μου βήματα, καθώς και ο προπονητής μου στα άλματα, Φώτης Καμπερίδης που συνεργαστήκαμε πρώτη φορά φέτος και πιστεύω να συνεχίσουμε.

Ερ: Ποιο άθλημα σου ταιριάζει περισσότερο;

Απ: Αν και έχω δοκιμάσει τα περισσότερα αθλήματα λόγω του σύνθετου, το άθλημα που αγαπώ και θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον είναι το τριπλούν. Πιστεύω πως μου ταιριάζει απόλυτα.

Ερ: Τι θα επιδιώξεις για τη νέα χρονιά;

Απ: Αρχικά, ο βασικός μου στόχος για τη νέα χρονιά είναι μία καλή επίδοση στο πανελλήνιο Κ18. Θέλω να κάνω περισσότερες προπονήσεις και να βελτιωθώ στα άλματα.

Ερ: Πως συνδυάζεις τα μαθήματα σου με τον κλασικό αθλητισμό;

Απ: Παρόλο που κάνω καθημερινές προπονήσεις αρκετές ώρες είναι κάτι που μου αρέσει και έτσι μπορώ να συνδυάσω και τα μαθήματα του σχολείου και τα φροντιστήρια. Βάζω στην άκρη τον ελεύθερό μου χρόνο για να μπορώ να είμαι συνεπής σε όλα.

Ερ: Τι είναι για σένα ο κλασικός αθλητισμός;

Απ: Ασχολούμαι εδώ και 8 χρόνια με τον κλασικό αθλητισμό, πλέον είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου και της ζωής μου. Είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω στο μέλλον και πιστεύω πως έχω πολλές δυνατότητες επειδή είμαι ακόμη 15 χρονών.

Ερ: Ο ΟΚΑΦ είναι μία καλή οικογένεια;

Απ: Ναι φυσικά, έχουμε πολύ καλές σχέσεις εντός και εκτός σταδίου τόσο με τους αθλητές όσο με τους προπονητές. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε όλους τους αγώνες, ακόμη και στις προπονήσεις.

Ερ: Έχει ταλέντα ο κλασικός αθλητισμός της Καβάλας;

Απ: Έχει αρκετά παιδιά η Καβάλα που κάνουν πρωταθλητισμό και διακρίνονται σε μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο θεωρώ πως υπάρχουν και παιδιά με μεγάλες προοπτικές αλλά οι συνθήκες τους αναγκάζουν να τα παρατήσουν και να σταματήσουν να ασχολούνται με αυτό.

Διαβάστε επίσης