• 11 Μαΐου 2024,

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΒΦΛ

 Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΒΦΛ

Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η ΒΦΛ προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε στη συνεργαζόμενη με αυτήν εταιρία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ». Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες προερχόμενες από το εργοστάσιο. Προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή όσο θα εκκρεμεί η προσφυγή θα επιδιωχθεί να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Τις προηγούμενες μέρες συνέβη κάτι παρόμοιο όσον αφορά υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος αποφάσισε τη σφράγιση και διακοπή λειτουργίας σχολής Ταεκβοντό στη Θάσο. Την ημέρα που η σχολή θα σφραγίζονταν, ο κ. Μαρκόπουλος υπέγραψε νέα απόφαση αναστολής σφράγισης. «Αυτό έγινε επειδή στο μεταξύ η σχολή προσέφυγε στη δικαιοσύνη» μας είπαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατόπιν τούτου δεν θα είναι απίθανο και στην περίπτωση της «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» να γίνει του… Ταεκβοντό!

Οι πληροφορίες προερχόμενες από το εργοστάσιο δεν είναι πολλές. Αρχικά επί της απόφασης της Αποκεντρωμένης δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ούτε καν από αυτούς που σήμερα εργάζονται στις εταιρίες. Απέφυγαν να επαναλάβουν τα περί κινδύνου να χάσουν τη δουλειά τους κτλ. Στην Αθήνα όπου βρίσκονται οι νομικοί των εταιριών, φαίνεται ότι ετοιμάζεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη με προοπτική να κατατεθεί εντός των ημερών. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτή κατατέθηκε ήδη.

Από την άλλη πλευρά έχει ενδιαφέρον το τι γίνεται ή δεν γίνεται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης λέγεται ότι έχει κοινοποιηθεί αλλά η υπηρεσία μελετά τις επόμενες της κινήσεις! Ο κ. Μαρκόπουλος δηλώνει ότι η ακυρωτική απόφαση θα εφαρμοστεί, όμως οι μέρες πέρασαν και αυτή δεν εφαρμόστηκε. Κατόπιν τούτου είναι μάλλον σημαντικό τι θα προηγηθεί. Η εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης ή η προσφυγή της ΒΦΛ στη δικαιοσύνη;  Σίγουρα η προσφυγή στη δικαιοσύνη θα έχει διπλό στόχο. Την ουσία της υπόθεσης (διατήρηση της αδείας που έδωσε η Π.Ε. Καβάλας) και το «πάγωμα» της εφαρμογής της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Τέλος τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά οι απολυμένοι του εργοστασίου. Είναι κι αυτοί έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αν διαπιστώσουν καθυστερήσεις όσον αφορά την εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Διαβάστε επίσης