• 20 Απριλίου 2024,

Στη Μασσαλία για το Erasmus+ το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)

 Στη Μασσαλία για το Erasmus+ το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης (φωτογραφίες)

Στη Μασσαλία της Γαλλίας βρέθηκαν από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021, επτά μαθητές και δυο καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2, συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων.

Η υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο, «déchet mon amour – Waste my love» ξεκίνησε το σχολικό έτος 2020-2021, όμως λόγω της πανδημίας που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα οι συναντήσεις των μελών την προηγούμενη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν όλες διαδικτυακά. Οι μαθητές των πέντε σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα, δύο από τη Γαλλία και από ένα από τη Λετονία, την Ισπανία και την Ελλάδα, συναντήθηκαν πρώτη φορά δια ζώσης στη Γαλλία.

Παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η κακή διαχείριση των αποβλήτων και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Επισκέφθηκαν χώρους ανακύκλωσης διαφόρων υλικών και έλαβαν μέρος σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αποβλήτων.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, χρησιμοποιείται για την ηλεκτροδότηση της πόλης στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο και από την οποία προέρχονται τα απόβλητα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της. Τα προγράμματα Erasmus πέρα από εκπαιδευτικό έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες δράσεις, ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες και κάνουν καινούργιους φίλους.

Έτσι και η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης στη Μασσαλία γνώρισε ξεχωριστούς ανθρώπους και έκανε νέους φίλους. Όλοι μαζί θα συναντηθούν εκ νέου στις 4 Απριλίου 2022 στη Γρανάδα της Ισπανίας με σκοπό τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας και της φιλίας που μόλις ξεκίνησε.

Ο Διευθυντής

Μάριος Χρυσόπουλος

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης