Στη Θάσο και στην Καβάλα η βροχή όλα τα επηρεάζει

 Στη Θάσο και στην Καβάλα η βροχή όλα τα επηρεάζει

Η αλλαγή του καιρού, ειδικότερα η πρόσφατη βροχή, το βράδυ ανάμεσα στην Τετάρτη και την Πέμπτη, όλα τα επηρεάζει και τα αλλάζει. Ακόμα και τα γεγονότα στη Θάσο, παρά το ότι οι πυρκαγιές έχουν σβήσει εδώ και μέρες.

Εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας, κυρίως όμως της βροχής, το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, αποφασίστηκε χθες αποδέσμευση αρκετών πυροσβεστικών δυνάμεων που έμεναν στο νησί, καλού – κακού, έχοντας πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης της φωτιάς και την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Ταυτόχρονα πρέπει ν΄ ανοίξει η συζήτηση και να παρθεί η απόφαση για το πότε θ΄ αποχωρήσουν τα αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, που κάθε χρόνο έφευγαν από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» περίπου στις 20 Σεπτέμβρη.

Εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας σε συνδυασμό με τις φωτιές της Θάσου, είχε αποφασιστεί τα πετζετέλ να μείνουν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.

Όμως η βροχή, η αλλαγή του καιρού γενικότερα και οι βροχές που φαίνεται ότι έρχονται, πιθανώς ν΄ αλλάξουν την απόφαση αυτή και τα πετζετέλ ν΄ αποχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η αλλαγή του καιρού και η βροχή στην πόλη της Καβάλας επηρεάζει τη λειτουργία των ακτών. Ήδη η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει απομακρύνει ομπρέλες και καρέκλες από την παραλία της Άσπρης Άμμου. Η ίδια δουλειά έγινε στο Παληό, στην Ακτή του Περιγιαλίου, στη Νέα Καρβάλη και σε αρκετά μεγάλη έκταση στην Ακτή της Καλαμίτσας. Απομένει ν΄ απομακρυνθούν οι ομπρέλες και οι καρέκλες από την Ραψάνη, που όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία, χθες η προσέλευση του κοινού, λόγω αλλαγής του καιρού, ήταν περιορισμένη.

 

 

Διαβάστε επίσης