• 25 Απριλίου 2024,

Στην κεντρική πλατεία η βασιλόπιτα όλων των σχολείων της Καβάλας

 Στην κεντρική πλατεία η βασιλόπιτα όλων των σχολείων της Καβάλας

Κυρίως η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας είναι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για μια νέα τοπική εκδήλωση, προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία όπου θα κοπεί η βασιλόπιτα όλων των σχολείων της Καβάλας!

Στα οποία έφθασε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Με αφορμή την εορτή των Μεγάλων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας, η Δ.Δ.Ε Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και ο Σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός» θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 π.μ. εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα για όλα τα σχολεία της Καβάλας. Για να τιμηθεί ιδιαιτέρως ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος προτείνουμε να τραγουδήσουν όλα τα συμμετέχοντα σχολεία το τραγούδι της Ναζιανζού και τα κάλαντα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας του 2020 και έχοντας ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την προβολή της αξίας του δάσους η Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας θα διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με θέμα «Το δάσος μέσα από τα μάτια μου».

Η βράβευση των καλύτερων φωτογραφιών που θα κριθούν από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και η απονομή επαίνων σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα ενταχθεί σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Δασών που θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Δασαρχείο Καβάλας. Οι φωτογραφίες θα σταλθούν ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα εκτυπωθούν. Θα παρουσιαστούν σε έκθεση και οι τρεις καλύτερες θα βραβευτούν.  Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο.

Η κάθε φωτογραφία του διαγωνισμού μπορεί να συνοδεύεται από λεζάντα. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες στην υψηλότερη ανάλυση που διαθέτει η μηχανή λήψης. Κάθε μαθητής μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μία φωτογραφία. Η αποστολή των φωτογραφιών πρέπει να γίνει ως το τέλος Φλεβάρη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης