• 19 Μαΐου 2024,

Στην Κομοτηνή χθες οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης – Αργότερα η απόφαση για τα σχολεία

 Στην Κομοτηνή χθες οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης – Αργότερα η απόφαση για τα σχολεία

 Δηλώσεις του νέου διευθυντή Πρωτοβάθμιας Καβάλας Αλέξανδρου Ιωσηφιδή

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της λειτουργίας των σχολείων τον Σεπτέμβρη δηλώνουν -το διάστημα που διανύουμε- το ίδιο πράγμα. Η απόφαση λειτουργίας ή μη (και με ποιους όρους) είναι μια απόφαση που θα παρθεί αργότερα. Μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Επί του παρόντος άπαντες περιμένουν, βλέπουν τα κρούσματα καθημερινά κι ακούν τις απόψεις των ειδικών. Που κι αυτοί δεν φαίνεται ότι βιάζονται. Διατυπώνονται διάφορες προτάσεις, τις οποίες φυσικά και ακούει το Υπουργείο Παιδείας.

Στην ΠΕ Καβάλας η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς ίδια. Στάση αναμονής. Χθες ήταν στην Κομοτηνή, στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, άπαντες οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης όλων των Νομών. Αυτοί που ανέλαβαν καθήκοντα για περίπου 1 έτους, ύστερα από επιλογή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο αρμόδιο Υπουργείο. Ο νέος διευθυντής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Καβάλας κ. Αλέκος Ιωσηφίδης μίλησε στην Πρωινή και είπε: « Βρισκόμαστε στην Κομοτηνή για την ανάληψη της νέας μας υπηρεσίας. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για ‘μενα η θέση που αναλαμβάνω. Πρώτη μου προτεραιότητα η ομαλή έναρξη των σχολείων. Αυτό γίνεται δυσκολότερο λόγω της πανδημίας. Στη θέση που τοποθετήθηκα πιστεύω ότι θα με βοηθήσει η εμπειρία που τα προηγούμενα χρόνια απέκτησα».

Στην ερώτηση για την επαναλειτουργία των σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) απάντησε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου – Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Καβάλας- κ. Τάσος Ιωαννίδης: «Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα διαμορφωθεί με τα κρούσματα στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Εμείς ως εκπαιδευτικοί θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε δε έτοιμοι και για μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης κτλ. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα». Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι θα είναι δύσκολο για τα μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων να κάνουν μάθημα με μάσκα αφού όπως τόνισε αποδείχθηκε δύσκολο ακόμη και να πεισθούν να κρατούν μεταξύ τους αποστάσεις. Οι εκπαιδευτικοί και του Ν. Καβάλας θα προσέλθουν στα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη. Θα τα βρουν στην κατάσταση που τα άφησαν στο τέλος Ιουνίου δηλαδή τα θρανία σε απόσταση το ένα από το άλλο.

 

Διαβάστε επίσης