• 25 Απριλίου 2024,

Στην παραλία και με βροχές και με καταιγίδες …

 Στην παραλία και με βροχές και με καταιγίδες …

Ίσως θα πρέπει να προγραμματίζουμε τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες μέχρι το μεσημέρι αφού από το απόγευμα σχεδόν καθημερινά έχουμε kinder έκπληξη με βροχές και μπουρινάκια που την κάνουν την ζημιά.

Όλοι είναι αγανακτισμένοι από τα χουνέρια του καιρού και αρκετοί σε απόγνωση αφού βλέπουν τις καλοκαιρινές τους επενδύσεις να πηγαίνουν περίπατο.

Με τόσο άστατο καιρό ο κόσμος παραμένει επιφυλακτικός και κυρίως παραμένει όμηρος στο ίδιο του το σπίτι αφού δεν εμπιστεύεται τον καιρό για να ξεκινήσει για παραλία.

Ξεκινάς από το σπίτι με ήλιο και φτάνεις στην παραλία με βροχή.

Δεν υπάρχει διάθεση για αποτυχημένες απόπειρες εξόδου.

Ο καιρός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού καλοκαιριού μετά βέβαια τις εκλογές που έρχονται.

Άθρωποι της αγοράς μας λέγανε ότι παραδοσιακά όταν επίκειται εκλογική αναμέτρηση πάντα η αγορά “κάθεται”.

Εμείς πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάμε παραλία και ας κάνει ότι θέλει.

Ακόμα και με βροχή θα είμαστε με σαγιονάρια στην παραλία αραχτοί.

Δεν γίνεται αλλιώς και δεν γίνεται να συνεχίζουμε να την βγάζουμε στο παραθύρι του σπιτιού μας και να περιμένουμε πότε θα περάσει το μπουρίνι.

Τα μπουρίνια κάνουν την δουλειά τους και εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δική μας.

 

Σύμφωνα με την τελευταία και πιο πρόσφατη πρόβλεψη του καιρού τα φαινόμενα αστάθειας περιορίζονται ενώ από την ερχόμενη Τρίτη παίρνει φωτιά η Καλαμαριά που το λένε αφού θα είμαστε αγκαλιά με τους 35 βαθμούς.

Επιμένει η ΕΜΥ ότι την ερχόμενη εβδομάδα και στην Καβάλα η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο , γιατί οι 35 βαθμοί για την Καβάλα είναι κόκκινο , μιας και δεν έχει πάει παραπάνω.

Μπορεί στο παρελθόν να υπήρχανε προβλέψεις για 37 βαθμούς αλλά επί της ουσίας δεν τους πιάσαμε ποτέ.

Η ανώτερη θερμοκρασία που καταγράφεται κάθε καλοκαίρι στην πόλη αυτή είναι οι 35 βαθμοί.

Το καλό και με το καλοκαίρι το φετινό είναι ότι με την δύση του ήλιου δροσίζει και μπορούμε τουλάχιστον και κοιμόμαστε άνετα.

Παλαιότερα είχαμε πρόβλημα και με τον νυχτερινό ύπνο αφού στις περιόδους καύσωνα δρόσιζε από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 το πρωί.

 

Το έχει πάρει πάνω του ο Τσίπρας, προσπαθεί να το παλέψει , προσπαθεί να το γυρίσει αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρει γιατί αυτή η διαφορά που δημιουργήθηκε μερικές μόνο εβδομάδες πριν στις Ευρωεκλογές δεν γυρίζει.

Ο Μητσοτάκης διατηρεί τον αέρα νίκης που απέκτησε το βράδυ των Ευροεκλογών και ο Τσίπρας τον αέρα του δεύτερου που απέκτησε και αυτός το ίδιο βράδυ με την σειρά του.

Οι πιο πρόσφατες μάλιστα δημοσκοπήσει δίνουν στη Νέα Δημοκρατία και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το θέμα για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη είναι την επομένη των εκλογών η χώρα αυτή να έχει κυβέρνηση και να μην αναγκαστούμε να πάμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό θα είναι το χειρότερο και θα ξυπνήσει εφιαλτικές μνήμες του παρελθόντος.

 

Στο δρόμο του Παληού εστίασε η τροχαία Καβάλα τους ελέγχους οδικής κυκλοφορίας μετά και τα όσα έχουν γίνει στον συγκεκριμένο δρόμο.

Πρώτη φορά υπήρξε δι-πλό μπλόκο στον ίδιο δρόμο  αλλά νομίζω οτι αυτή δεν είναι λύση γιατί δεν μπορούν καθημερινά να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι.

Θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν μόνιμα την διάθεση των οδηγών να ανεβάζουν ταχύτητες και να κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και το βασικότερο να περάσετε ένα καλοκαιρινό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο γιατί από Δευτέρα θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης