Στήριξη Μπαντίκου από τους συναδέλφους του

 Στήριξη Μπαντίκου από τους συναδέλφους του

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας στηρίζει τον διευθυντή της υπηρεσίας Κώστα Μπαντίκο στα ζητήματα που σχετίζονται με τη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ο σύλλογος σήμερα το μεσημέρι θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου για το ίδιο θέμα.

Με άλλη ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας καταγγέλλει την κατάργηση του περιφερειακού επιμορφωτικού κέντρου Καβάλας όπως κι εκείνου της Αλεξανδρούπολης. Ο σύλλογος διαφωνεί με τη λογική του ενός και μοναδικού περιφερειακού επιμορφωτικού κέντρου με έδρα την Κομοτηνή προβλέποντας ότι δε θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Η κατάργηση των περιφερειακών επιμορφωτικών κέντρων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και η ύπαρξη ενός και μοναδικού για όλη την ΑΜΘ στην Κομοτηνή, περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο συζητείται τη βουλή. Η ανακοίνωση του συλλόγου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση νηπίων και προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία αναφέρει τα εξής:

To Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά από έκτακτη συνεδρίαση του: Στηρίζει την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και παλεύει για την άμεση εφαρμογή της σε όλη την επικράτεια. Το Διευθυντή Εκπαίδευσης απέναντι στις προσχηματικές επιθέσεις που δέχεται. Τον πρόεδρο του Συλλόγου μας Μουμτσάκη Απόστολο για την απαξιωτική  συμπεριφορά προς το πρόσωπό  και το θεσμό που εκπροσωπεί, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Καταγγέλλει όλους αυτούς που μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, για καθαρά πελατειακούς λόγους και σκοπιμότητες, κατασυκοφαντούν το δημόσιο νηπιαγωγείο και πολεμούν την εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Εκτιμά τη στάση όσων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, διαχωρίζοντας της θέση τους , από τις επιταγές της ΚΕΔΕ. Δηλώνει ότι δε θα παραμείνει αδρανές απέναντι σε εκείνους που δε θα εφαρμόσουν  το σχετικό νόμο και τις εγκυκλίους. Οι 1.300 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχοντας κρίση και μνήμη θα δώσουν ενωμένοι απάντηση στο μέλλον για την επίθεση που δέχτηκαν με κάθε τρόπο.

Διαβάστε επίσης