• 29 Μαρτίου 2024,

Στις 10/2 στην Καβάλα παρουσιάζονται οι υποψήφιοι Τοψίδη (VIDEO)

 Στις 10/2 στην Καβάλα παρουσιάζονται οι υποψήφιοι Τοψίδη (VIDEO)

Στις 10 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, θα παρουσιάσει το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων συμβούλων της παράταξής του ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, όπως γνωστοποίησε στους εκπροσώπους του Τύπου της Κομοτηνής τους οποίους δεξιώθηκε στον φιλόξενο χώρο της οικογενειακής ταβέρνας «Αλλοτινό». Με αυτοπεποίθηση για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, έκανε λόγο για έναν ανεξάρτητο και διακομματικό συνδυασμό, στελεχωμένο από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία, ιδέες και αποφασιστικότητα για πολύ δουλειά.

Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Τοψίδης θα παρουσιάσει και τους δέκα περίπου βασικούς άξονες του προγράμματός του, υπό το πρίσμα της ισόρροπης ανάπτυξης και των πέντε περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας – πρέπει να βλέπουμε τις περιφερειακές ενότητες σαν τα δάκτυλα του χεριού μας, είπε χαρακτηριστικά – και με γνώμονα οτι η ίδια και ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πρέπει να αποτελέσει brand name ανάπτυξης. Προς τούτο εξάλλου κατατείνει και η βασική φιλοσοφία του περί στοχευμένης αναπτυξιακής διασύνδεσης των περιφερειακών ενοτήτων δια μέσου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε μιας.

Όσον αφορά, δε, τις φήμες και τα σενάρια που τον συσχετίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη ΝΔ, δεν έκρυψε την κομματική του προέλευση, ούτε οτι ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος για την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αρκέστηκε, δε, να σημειώσει, οτι κάνει έναν έντιμο αγώνα με τον οποίο έχει παθιαστεί διότι όπως επισήμανε εισπράττει υποστήριξη τόσο από στελέχη της ΝΔ και άλλων κομμάτων, όσο και από τον απλό κόσμο, αλλά και φυσικά από τον επιχειρηματικό κλάδο μέσα στον οποίο άλλωστε έχει ανδρωθεί όντας σήμερα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Ζητώντας από τους συνδαιτυμόνες του να τον αποκαλούν κατά τη διάρκεια του γεύματος με το μικρό του όνομα, έδωσε το στίγμα της πρόσκλησης που τους απηύθυνε: Σας προσκάλεσα σε μια συνάντηση εκτός πρωτοκόλλου για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε ελεύθερα και φιλικά απόψεις για τον τόπο μας, για την Περιφέρειά μας. Δείχνοντας οτι τιμά το έργο του τοπικού Τύπου και οτι υπολογίζει στις θέσεις και στη δημόσια κριτική, προέβη σε μια πηγαία σύσταση του ιδίου και της υποψηφιότητάς του. Δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας πολιτικός, ούτε ήμουν ποτέ υποψήφιος σε οποιεσδήποτε πολιτικές εκλογές – δημοτικές, νομαρχιακές, κλπ, επισήμανε μεταξύ άλλων, και εστίασε στην πετυχημένη και πολύπλευρη επιχειρηματική του πορεία, μέσα από την οποία και αποφάσισε να διεκδικήσει το τιμόνι της Περιφέρειας, καθώς διαπιστώνει πως ο τόπος χάνει ευκαιρίες.

Ιδιαίτερη μνεία ακόμη ο κ. Τοψίδης, έκανε και στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους, θεωρώντας τους πολύτιμους συνεργάτες για την επόμενη μέρα του τόπου.

Διαβάστε επίσης