• 14 Μαΐου 2024,

Στις 16 Μάη η απόφαση για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

 Στις 16 Μάη η απόφαση για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Η δημοτική σύμβουλος Καβάλας και πρόεδρος του νομικού προσώπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη μίλησε στους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των εγγραφών βρεφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της ΠΡΩΙΝΗΣ σύμφωνα με τις οποίες το διοικητικό συμβούλιο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα λάβει απόφαση σε επόμενη συνεδρίασή του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου.

Στο παρελθόν, ενώσω και τα προνήπια φοιτούσαν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι εγγραφές πραγματοποιούνταν την τρέχουσα περίοδο. Τώρα ωστόσο που τα δεδομένα άλλαξαν, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αναμένει να διαμορφωθούν οριστικά οι νέες συνθήκες. Η κ. Φρατζεσκάκη εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξη αναφορικά με τη φοίτηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Περιέγραψε τμήματα με 25 παιδιά και μια γενικότερη κατάσταση «στριμώγματος» των μικρών παιδιών στα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας.

Παρέπεμψε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή 16/5 για την απόφαση σχετικά με τις εγγραφές και από τώρα δήλωσε πως δε θα είναι οριστική η εισήγησή της για τα ηλικιακά όρια. Θα διαμορφωθεί έως την ημέρα της συνεδριάσεως και σε σχέση με τυχόν εξελίξεις εκ μέρους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χθες Πέμπτη συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και αποφάσισε για τα τροφεία αλλά όχι για τις ημερομηνίες και τον τρόπο των εγγραφών, καθώς προωθείται σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών.

 

******

Διαβάστε επίσης