• 20 Απριλίου 2024,

Στις “αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ” η ακαδημία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας 

 Στις “αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ” η ακαδημία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας 

 Μια τεράστια επιτυχία για  την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας  καθώς  η επιλογή έγινε μεταξύ εκατοντάδων άλλων αξιόλογων Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα. Από την Καβάλα είναι η μοναδική Ακαδημία που επιλέχθηκε.

Στο στρατόπεδο της Ένωσης επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση .

Είναι μια δικαίωση μιας προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια με σκοπό πρώτα απ` όλα παιδιά από την Καβάλα να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα που αγωνίζεται στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες σταθερά τα τελευταία χρόνια. Φέτος από την περσινή εφηβική ομάδα συμμετέχουν στην ανδρική ο Ζώτος και ο Μπανάσας. Φυσικά υπάρχουν και οι επιτυχίες των κοριτσιών με συμμετοχές ακόμη και σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Μάλιστα η Σοφία Κελεμένη συμμετείχε στην Εθνική Κορασίδων όπου και αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στα Σκόπια τον Αύγουστο.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια , όπου οδηγήθηκε στην δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας 50 ακαδημιών. Το πρόγραμμα έχει στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές και αξίες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή είτε γίνουν πρωταθλητές , είτε λάτρεις του αθλητισμού εν γένει. Σε αυτό το πλαίσιο οι επιλεγμένες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών.

Βασική παροχή του προγράμματος αυτού, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, είναι η ιατρική ασφάλιση όλων των παιδιών. Σε συνδυασμό με την παροχή υλικού προπόνησης και πληροφοριών (μέσω σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων) για τους προπονητές, τους γονείς και τους μικρούς αθλητές.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα  πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η  επίσημη εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ».

 

 

Διαβάστε επίσης