• 18 Μαΐου 2024,

Στις παραλίες μέχρι νεωτέρας διαταγής …

 Στις παραλίες μέχρι νεωτέρας διαταγής …

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων κορυφαίων στελεχών και υπουργών της κυβέρνησης υπο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι εξαγγελίες στην ΔΕΘ και η δεύτερη αξιολόγηση η οποία όλοι αναμένουν οτι θα είναι πιο εύκολη απο την πρώτη αφού θεωρούν οτι πλέον το νερό έχει μπεί στο αυλάκι.

Έχω την εντύπωση οτι μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο την δεύτερη αξιολόγηση που θα ελευθερώσει την υποδόση των 2,8 δις που έχουμε να παίρνουμε έχει η τελική απόφαση του ΔΝΤ που μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει αποφασίσει για την συμμετοχή ή μη στο νέο αυτό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας που θα μας συνοδεύσει μέχρι το 2018 γεροί να είμαστε.

Το ΔΝΤ στον μήνα αυτό θα παίξει στο τραπέζι όλα τα χαρτιά που έχει προκειμένου να πάρει την μείωση που θέλει για το ελληνικό χρέος ερχόμενο για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με τους Ευρωπαίους ΄που όταν η συζήτηση πάει στο χρέος είναι ιδιαίτερα φιδωλοί.

Η Λαγκάρντ που έχει παραδεχτεί πολλές φορές οτι ο πρώτος σχεδιασμός διάσωσης της χώρας το 2010 είχε πολλά κενά και γίνανε πολλές λάθος εκτιμήσεις που με την σειρά τους οδηγήσανε σε λάθος αποφάσεις ζητάει επίμονα , προκειμένου να συμμετάσχει το ταμείο στο νέο αυτό πρόγραμμα μια γενναία μείωση του χρέους που θα σβήσει κάθε ίχνος αμφιβολίας για την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσε ένα σταθερά οικονομικό περιβάλλον.

Όλα αυτά σε μια εποχή που οι ισχυροί της Ε.Ε. κάνουν μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού μετά την αποχώρηση της Βρετανίας η οποία έχει αποφασίσει να φύγει αλλα δεν φεύγει.

Αυτό πάλι ;

Μέχρι και πρωθυπουργό αλλάξανε για να φύγουν απο την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλα μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς εκείνους που θα οδηγήσουν την χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μαγκιά δηλαδή της εξόδου που ψηφίσανε οι Βρετανοί πολίτες μέχρι σήμερα είναι μισή και όλοι αναμένουν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών.

Οι Βρετανοί θα φύγουν όταν αυτοί το αποφασίσουν και όταν είναι σίγουροι οτι αυτή τους η απόφαση δεν θα χειροτερέψει την θέση τους.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας που μας επηρεάζει σποραδικά απο την Τρίτη δεν είναι τελικά και τόσο ισχυρό αφού οι βροχές που αναμένονται σήμερα Πέμπτη θα είναι ήπιες και μικρής διάρκειας.

Απο την Παρασκευή ο καιρός γίνεται και πάλι καλοκαιρινός οπότε εσείς που είστε ακόμα διακοπές μην το κουνάτε απο τις παραλίες.

Παραμείνετε στις πετσέτες σας μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Φαίνεται οτι και ο Αύγουστος θα βγεί με θεμροκρασίες καλοκαιρινές αλλα και το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτέμβρη θα είναι μαζί μας και θα είναι καλοκαιρινό και ηλιόλουστο.

Λόγω του Κουρμπάν Μπαϊράμ και λόγω των αργιών του Σουλτάνου Ερντογάν προς τους πολίτες της Τουρκίας απο τις 9 του Σεπτέμβρη αναμένουμε ΄χιλιάδες αφίξεις Τούρκων που αναμένεται να πλημμυρίσουν την Βόρεια Ελλάδα και συνεπώς και την Καβάλα.

Ο Σουλτάντος Ερντογάν θέλοντας να προσφέρει κάποιες στιγμές χαλάρωσης μετά την περιπέτεια του πραξικοπήματος προσφέρει στους πολίτες του 9 ημέρες αργίας δίνοντας τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές τους εκτός Τουρκίας με πρώτο προορισμό τις πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Τελικά η συναυλία των Μαχαιρίτσα – Κότσιρα διεκδικεί τον τίτλο της συναυλίας του φετεινού καλοκαιριού οχι μόνο για την τοποθεσία που επιλέχθηκε να γίνει αλλα κυρίως για την διάθεση και το ταλέντο των δύο καλλιτεχνών που δώσανε τον καλύτερο τους ευατό.

Μπράβο στον Δήμο Παγγαίου για την επιλογή και ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό και συμπεριφέρθηκε άψογα σε ένα χώρο που δεν έχουμε συνηθίσει με τέτοιες εκδηλώσεις.

Καταλαβαίνετε οτι το φετεινό καλοκαίρι εξελίσσεται ως το καλοκαίρι των εκδηλώσεων με συναυλίες , θέατρα και άλλα πολλά που δίνουν είναι αλήθεια ένα διαφορετικό τόνο σε μια περιόδο που έτσι και αλλιώς είναι ξένοιαστη.

Το θέμα είναι να κρατήσουμε κάποιες εκδηλώσεις και για τον γκρίζο χειμώνα που έρχεται και έρχεται με φόρα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Σίγουρα τα καλύτερα έρχονται και σίγουρα τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης