• 17 Μαΐου 2024,

Στο 5ο δημοτικό τα δύο νηπιαγωγεία

 Στο 5ο δημοτικό τα δύο νηπιαγωγεία

Έληξε την προηγούμενη εβδομάδα η προθεσμία εγγραφών νηπίων σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Καβάλας. Τα στοιχεία τα έχει στα χέρια της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να εισηγηθεί στη σχολική επιτροπή του Δήμου, την μεταστέγαση των δύο νηπιαγωγείων, που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν στο πρώην πειραματικό γυμνάσιο. Σε γενικές γραμμές οι εγγραφές νηπίων στα νηπιαγωγεία του νομού ήταν στ΄ αναμενόμενα επίπεδα. Υπάρχουν νηπιαγωγεία με δύο εγγεγραμμένα νήπια, το μέλλον των οποίων θα εξεταστεί, σε συνεργασία και με το υπουργείο. Τα νηπιαγωγεία αυτά βρίσκονται στο νομό. Μες στην πόλη της Καβάλας υπάρχουν νηπιαγωγεία με εγγραφές οκτώ – εννιά και δέκα νήπια. Το μέλλον κι αυτών των νηπιαγωγείων θα εξεταστεί σε συνεργασία της υπηρεσίας με το υπουργείο.

Τι θα γίνει όμως με τα νηπιαγωγεία 5ο και 6ο που πρέπει απαραίτητα να μετακομίσουν από το πρώην πειραματικό; Γράφτηκαν και στα δύο νηπιαγωγεία 35 νήπια. 24 στο ολοήμερο, 11 στα δύο νηπιαγωγεία, με το συνηθισμένο ωράριο.

Η υπηρεσία μελετώντας και τις δυνατότητες που υπάρχουνε προτείνει στο Δήμο Καβάλας τα δύο νηπιαγωγεία να μετακομίσουνε στο γειτονικό 5ο δημοτικό σχολείο. Να χρησιμοποιήσουν δύο μεγάλες αίθουσες που διαθέτει το σχολείο, στις οποίες κάνουνε μάθημα τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου, τα οποία αντίστοιχα προτείνεται να μετακινηθούν στο ίδιο σημείο, στις αίθουσες που παλιότερα φιλοξενούσαν το 5ο νηπιαγωγείο και οι οποίες σήμερα είναι άδειες. Θα χρειαστούνε παρεμβάσεις του Δήμου Καβάλας και για τις αίθουσες που θα διατεθούν στα νήπια και για τις αίθουσες που θα χρησιμοποιούν τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης.

Η πρόταση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται ότι θα γίνει δεκτή από τη σχολική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Εναλλακτικό σενάριο, αξιόπιστο δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς αυτό που συζητήθηκε, αλλά μάλλον απορρίπτεται προβλέπει μετακίνηση του ενός νηπιαγωγείου στον παιδικό σταθμό των Σφαγείων, ο οποίος βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που τα δύο νηπιαγωγεία λειτουργούνε σήμερα.

 

 

Διαβάστε επίσης