Στο Διαθρησκευτικό Συνέδριο για την Ειρήνη στην Βιέννη ο Καλαντζής (Φώτο)

 Στο Διαθρησκευτικό Συνέδριο για την Ειρήνη στην Βιέννη ο Καλαντζής (Φώτο)

 Προσκεκλημένος ως Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Διαθρησκευτικό Συνέδριο για την Ειρήνη που διοργάνωσε το «Διεθνές Κέντρο για τον Διαθρησκειακό και Διαπολιτισμικό Διάλογο – KAICIID» και πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε ο π. Υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής.

Κορυφαίοι εκπρόσωποι μουσουλμανικών, χριστιανικών, εβραϊκών και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο μίλησαν για την κοινωνική συνοχή, την ειρηνική συνύπαρξη και το σεβασμό της θρησκευτικής πολυμορφίας. Οι θρησκευτικοί ηγέτες συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, με σκοπό την αποκατάσταση των διαιρέσεων που δημιουργούνται από εξτρεμιστές όπως το ISIS και την ανοικοδόμηση της κοινωνικής συνοχής στην Αραβική περιοχή που πλήττεται από ποικίλες συγκρούσεις.

Μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Παράλληλα, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστρία, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας ο κ. Γιώργος Καλαντζής συμμετείχε στον εορτασμό της 50ης επετείου από την ψήφιση και την έναρξη ισχύος του αυστριακού ομοσπονδιακού νόμου της αναγνώρισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του συντονιστικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του εκπροσώπου του στη χώρα. Ο αριθμός των ορθόδοξων Χριστιανών που ζουν σήμερα στην Αυστρία ανέρχεται σε περίπου 450.000.

Διαβάστε επίσης