Στο φιλόξενο περιβάλλον του καταστήματος Καβάλας της ΤτΕ

 Στο φιλόξενο περιβάλλον του καταστήματος Καβάλας της ΤτΕ

Σ’ ένα πραγματικά φιλόξενο περιβάλλον, το τραπεζικό κατάστημα Καβάλας της Τράπεζας της Ελλάδος, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης έκθεση αφιερωμένη στον Ξενοφώντα Ζολώτα. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

Παρόντες ήταν επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αντωνιάδης και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γάκης και Σ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος και η πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη. Εκεί ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Παρόντες ήταν αρκετοί διευθυντές κι εργαζόμενοι τραπεζικών υποκαταστημάτων του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ιστορικό καβαλιώτικο κατάστημα. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της πόλης μας κατασκευάστηκε κατά τις δεκαετίας 1930 – 1940. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν ωστόσο παραμένει σε δυναμική λειτουργία και είναι ένα από τα 17 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και ουσιαστικά ο ρόλος του είναι περιφερειακός.

Η έκθεση, αφιερωμένη στον Ξενοφώντα Ζολώτα, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2014 με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού – Έρευνας & Τεκμηρίωσης της ΤτΕ. Αφού περιόδευσε στην επαρχία παρουσιάζεται από χθες στην Καβάλα, που είναι ο έκτος και τελευταίος σταθμός της. Μέσα από τα εκθέματα μπορεί κανείς να γνωρίσει την προσωπικότητα του Ξενοφώντα Ζολώτα. Αν και ο χώρος είναι στενός τα εκθέματα φιλοξενούνται με έξυπνο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη της έκθεσης να τα μελετήσει και να τα διαβάσει, εφόσον πρόκειται για δημοσιεύματα εφημερίδων ή έντυπα της τράπεζας τα οποία και χρησιμοποίησε ο αείμνηστος Ξενοφώντας Ζολώτας ή έγραψε ο ίδιος.

Οι οικοδεσπότες στην τελετή των εγκαινίων ήταν άριστοι κι εκτός από τον επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού – Έρευνας & Τεκμηρίωσης εισαγωγική ομιλία στην τελετή έκανε και η διευθύντρια του καταστήματος της Καβάλας (φωτογραφία).

Διαβάστε επίσης