• 13 Μαΐου 2024,

Στο οικόπεδο Κρέη ετοιμάζεται η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 Στο οικόπεδο Κρέη ετοιμάζεται η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι συντελεστές της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Προς τον κ. Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67» που πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων και του αφιερώματος στον Γιώργο Σεφέρη.

Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, σκηνικά και κοστούμια Ελένης Στρούλια, φωτισμούς του Τάσου Παλαιορούτα και ;όπου παίζουν οι Ναταλία Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου – Βαμβακά και Παύλος Σταυρόπουλος.

Από την Τρίτη 16 Αυγούστου οι πρόβες γίνονται στο οικόπεδο Κρέη όπου άλλωστε θα παρουσιαστεί και η παράσταση.

Το οικόπεδο Κρέη είναι ένας εξαιρετικός χώρος, μοναδικός μέσα στο κέντρο της πόλης, που εφάπτεται με τα εξωτερικά τείχη του Φρουρίου, κοντά στις Καμάρες και που τον ανακάλυψε και μας τον προτείνει –ποιος άλλος;- ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης.

Από το 2009 που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ και στη συνέχεια και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο Γκόνης με την συνεχή δημιουργική του ανησυχία μας προτείνει νέους απρόβλεπτους χώρους όπου μπορούν να στηθούν αριστουργηματικά θεατρικές παραστάσεις αλλά και πολλά άλλα δρώμενα.

Ποιος θα ξεχάσει το θρυλικό πλέον Απεντομωτήριο που το έφαγε η εμμονή του ΟΛΚ να το έχει κλειστό, την μικρή παραλία στη ρίζα του μεγάλου λιμενοβραχίονα κάτω από την Παναγία, την αυλή της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, το καφενείο «Μαύρη Θάλασσα», την “Παλιά Μουσική”  και τόσους άλλους χώρους.

Και φυσικά πέρα από τους χώρους ο Γκόνης μας σύστησε και εξακολουθεί να μας συστήνει και μια σειρά από ντόπιους δημιουργούς έργα των οποίων παρουσιάζονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων και όχι μόνον. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτού του οργασμού δημιουργίας είναι και η έκδοση (πέρσι) του βιβλίου «Τα κείμενα των Φιλίππων» από την ΚΑΠΑ Εκδοτική που αποδεικνύει περίτρανα την πλούσια παραγωγή έργων ντόπιων δημιουργών κατά παραγγελία του Φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης