Στο παραμυθόσπιτο παρέα με τον «μπαμπούλα» των παιδικών μας χρόνων

 Στο παραμυθόσπιτο παρέα με τον «μπαμπούλα» των παιδικών μας χρόνων

Της παραμυθο-ανταποκρίτριάς μας, Ζωής Τσαπανίδου

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, πιστοί στο μηνιαίο ραντεβού μας όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (μετά την αναβολή του Μαρτίου λόγω της αλφαβητοπαρέλασης) βρεθήκαμε και πάλι στο όμορφο παραμυθόσπιτό μας! Εκεί υποδεχθήκαμε λίγο πριν τις 11 τους μικρούς αγαπημένους φίλους μας, οι οποίοι γέμισαν τον χώρο με τα παιχνιδίσματα και τις χαρούμενες φωνούλες τους.

Στο πλαίσιο λοιπόν της δράσης μας «Νικώ τους φόβους μου με τα παραμύθια», το θέμα μας ήταν η φοβία για τον «μπαμπούλα». Ποιο παιδάκι δεν έχει ακούσει την φράση…

Κάτσε ήσυχα γιατί θα έρθει ο μπαμπούλας να σε πάρει

Ποιος όμως είναι ο μπαμπούλας; Τι μορφή έχει; Για το θέμα αυτό έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον οι μικροί μας φίλοι. Αρχικά καθίσαμε στα θρανία της τάξης μας. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ερώτηση: Πως φαντάζονται τα παιδιά τον μπαμπούλα; Η απάντηση τους ήταν η εξής: ο μπαμπούλας είναι ένα τέρας μεγαλοπόδαρο, χοντρό, ίσως ένας δαίμονας ή ένας καλικάντζαρος που κυκλοφορεί την νύχτα και ζει στα δάση, στην φαντασία και στα όνειρα των παιδιών! Το συμπέρασμα από την συζήτηση ήταν ότι ο μπαμπούλας είναι ένα μεγάλο ψέμα που το λένε οι μεγάλοι για να φοβούνται τα παιδιά και παίρνει την μορφή που πλάθει πάντα η λαϊκή φαντασία καθώς επίσης και η φαντασία των παιδιών

Κατόπιν τα παιδιά κάθισαν αναπαυτικά στις κίτρινες ζεστές φλοκάτες όπου εκεί για τον μπαμπούλα άρχισαν να μιλούν τα παραμύθια. Άλλοτε με την μορφή που έφαγε τα κατσικάκια, άλλοτε με την μορφή του άγριου Δράκουλα που τον ξεγέλασε ο Δεκατρής με την εξυπνάδα την καλοσύνη και το θάρρος του και άλλοτε με την μορφή του κακού άρχοντα Μαρόκ που έκλεψε την φιλαρμόνικα του Χαρούλη!

Στην συνέχεια τα παιδιά κάθισαν και πάλι στα θρανία και με την βοήθεια όλων κατασκεύασαν μια μάσκα. Την μάσκα του μπαμπούλα φυσικά! Χρώματα, χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες, πήραν κι έδωσαν! Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι κρατώντας ενθουσιασμένοι, ο καθένας την μάσκα του βγήκαν όμορφα τρομακτικές φωτογραφίες!

Έτσι άλλη μια συνάντησή μας έφθασε στο τέλος της γεμίζοντας τις ψυχές μας υπέροχα συναισθήματα!

Έλαβαν μέρος οι παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μέλη Μίχα, Βικτώρια Πακαταρίδου Αδελαϊς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Πασ. Τσίρκας, Αρετή Τσιφλίδου και Μαρία Χαριζάνη.

Διαβάστε επίσης