Στο Περιγιάλι ο ειδικός μηχανισμός για τα ΑΜΕΑ

 Στο Περιγιάλι ο ειδικός μηχανισμός για τα ΑΜΕΑ

Εγκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι στην Ακτή Περιγιαλίου ο ειδικός μηχανισμός που διευκολύνει άτομα με ειδικές ανάγκες, να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Πρόκειται για το μηχανισμό που εγκαινιάστηκε πέρσι το καλοκαίρι και λειτούργησε στην Ακτη Καλαμίτσας, αυτός μετακόμισε τώρα κι εγκαταστάθηκε στην Ακτή του Περιγιαλίου.  Ο λόγος αφορά κατ΄ αρχήν το ότι στην περιοχή της Καλαμίτσας που τοποθετήθηκε και λειτούργησε, υπήρχαν μές στη θάλασσα βράχια, που εμπόδιζαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους. Δεύτερον, το αργότερο τον Αύγουστο ο Δήμος Καβάλας, θα παραλάβει και δεύτερο μηχανισμό, που θα εγκαταστήσει στην Καλαμίτσα, πιθανότατα σε διαφορετικό σημείο.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν χθες τοποθετώντας το μηχάνημα, όπως ακριβώς αυτό είχε εγκατασταθεί στην Ακτή της Καλαμίτσας, με τις απαραίτητες υποδομές, επί του πεζοδρομίου.

Ο μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει άμεσα.

Ο σύλλογος ΑΜΕΑ νομού Καβάλας ενημερώθηκε για την αλλαγή, κατανόησε τα προβλήματα που υπήρχαν στην Καλαμίτσα, αφού κι αυτός είχε ακούσει παράπονα από άτομα με ειδικές ανάγκες, ότι μπαίνοντας στη θάλασσα, μέσω του μηχανισμού, έπεφταν πάνω σε βράχια.

Το ζήτημα που πρέπει να λυθεί μέχρι τον Αύγουστο, είναι να επιλεγεί ένα καινούριο σημείο στην Ακτή Καλαμίτσα, όπου θα υπάρχει το απαραίτητο βάθος, η εύκολη πρόσβαση από το δρόμο, για να εγκατασταθεί το καινούριο μηχάνημα, που υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 40.000 ευρώ, όσο κι αυτό που αγοράστηκε και λειτούργησε πέρσι.

 

 

Διαβάστε επίσης