Στο συμβούλιο το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

 Στο συμβούλιο το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

Στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει στο δημαρχείο το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και τέσσερα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν σε κάτι καινούργιο που προετοιμάζουν από κοινού ο δήμος, το επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος. Για τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» ο λόγος για τα οποία ακούσαμε πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι.

Η πρόταση των τριών φορέων έχει ετοιμασθεί. Γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον τρεις αποφάσεις επί των σχετικών εισηγήσεων, κάτι που θα γίνει στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» προβλέπουν έργα ανάπλασης οδών από τα οποία φαίνεται ότι θα ωφεληθεί η οδός Κουντουριώτου και η οδός Ύδρας, δυνατότητα ανακαίνισης καταστημάτων με επιχορήγηση και γενικότερα παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει μια ανοιχτή κι ενιαία αγορά, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η αγορά του Αγίου Νικολάου και της οδού Κουντουριώτου.

Για την περιοχή υλοποίησης της παρεμβάσεως πολλά συζητούνται. Φαίνεται ωστόσο ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταλήξει στην οδό Κουντουριώτου και στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, το οποίο στηρίζεται στην οικονομική κατάσταση το δήμου Καβάλας την 31η Ιουλίου, έχει ως προτεραιότητα την ανακαίνιση παιδικών χαρών, αναφέρει τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ προβλέπει έργο σταδιακής αντικατάστασης των πυροσβεστικών κρουνών.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα δοθεί δεύτερη παράταση για την περαίωση του έργου επισκευών – κατασκευών – συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2019 αν και ο τίτλος του αναφέρεται σε εργασίες που θα εκτελούνταν το 2017. Χορηγείται προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους η αποκατάσταση οδοστρωμάτων του δήμου Καβάλας έτους 2017.

 

 

 

Διαβάστε επίσης