• 5 Μαΐου 2024,

Στο θέατρο των Φιλίππων με τη σιγουριά της επιτυχίας από τις περσινές παραστάσεις

 Στο θέατρο των Φιλίππων με τη σιγουριά της επιτυχίας από τις περσινές παραστάσεις

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο με αφορμή την παράσταση «Πέρσες» σε κείμενο του Αισχύλου, που θα παρουσιαστεί το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Αυτή την περίοδο οι παραστάσεις του ΦΦ είναι διαδοχικές, αλλά η συγκεκριμένη του Σαββάτου ξεχωρίζει. Ίσως και γενικότερα από όλο το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων.

Πρόκειται για μία παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου που πέρσι όπου κι αν παρουσιάστηκε γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων οδεύουν προς το τέλος τους. Η Καβάλα, η Δράμα και οι όμορες περιοχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια θεατρική εμπειρία που από όλους περιγράφεται ως μοναδική.

Η δήμαρχος που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου θύμισε την επιτυχία της παράστασης, ενώ ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης παρατήρησε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που παίζεται με πρωταγωνιστές την κίνηση, τη μουσική και φυσικά την ερμηνεία των ηθοποιών. Δεν είναι απαραίτητη η ιδιαίτερη σχέση κάποιου με το θέατρο προκειμένου να απολαύσει την παράσταση, τόνισε ο σκηνοθέτης.

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη μίλησε επί αρκετή ώρα για το κλίμα που δημιουργεί η παράσταση. Όπως είπε, το κείμενο αντιμετωπίζει τα γεγονότα από την πλευρά των ηττημένων. Η κ. Καραμπέτη συμπλήρωσε επίσης ότι το έργο μιλά για την ύβρη της εξουσίας, περιέχει αντιπολεμικά μηνύματα και κατάληξε σημειώνοντας ότι η συγκίνηση του κοινού που εισπράττουν οι ηθοποιοί είναι η καλύτερη ανταμοιβή τους.

Ο έτερος πρωταγωνιστής της παραστάσεως Νίκος Ψαράς δήλωσε: «Είναι σα να έρχομαι στο σπίτι μου, κάθε φορά φτάνω στην Καβάλα κι αυτό το εννοώ». Συμπέρανε ότι η επιτυχία της παράστασης οφείλεται στο γεγονός ότι επικοινωνεί με τους θεατές. Ο Κύπριος ηθοποιός Χάρης Χαραλάμπους που εργάζεται στην Αθήνα, δήλωσε πως νιώθει τυχερός διότι αναμετράται με το συγκεκριμένο κείμενο.

Πολύ σύντομες ήταν οι τοποθετήσεις της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνιας Χιώτη Πρασσά και του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη. Η πρόεδρος κάλεσε τους Καβαλιώτες να βρεθούν στο θέατρο σήμερα το βράδυ και ο κ. Γκόνης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό ανάλογες παραστάσεις να συμπεριλαμβάνονται στο Φεστιβάλ Φιλίππων.

Διαβάστε επίσης