Στόχος του Δημάρχου τα κτίρια του παλιού Νοσοκομείου

 Στόχος του Δημάρχου τα κτίρια του παλιού Νοσοκομείου

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, ο Θόδωρος Μουριάδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Σχολίασε τις αποφάσεις που πάρθηκαν και όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας. Από τις δηλώσεις του Δημάρχου προκύπτει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου.

Αν και δίνει υποσχέσεις που και άλλοι στο παρελθόν έδωσαν, φαίνεται ότι έχει σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση της εκκρεμότητας. Πριν αποφανθεί για το ιδιοκτησιακό η ελληνική δικαιοσύνη. Ο Θόδωρος Μουριάδης πιστεύει ότι έστω έμμεσα μία επένδυση στα κτίρια αυτά μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της πόλης. Στοχεύει λοιπόν στο να ξεμπλοκαριστεί το πρόβλημα, να υπάρξουν όσο το δυνατό γρηγορότερα θετικές εξελίξεις που θα αφορούν και το δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Οικονομικών που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο κ. Μουριάδης είπε στην Πρωινή τα εξής:

«Για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης πρέπει να σας πω ότι υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Κάποιοι από τους οποίους τελικά δεν κατέθεσαν αίτηση.

Μίλησα για παράδειγμα με τον Παύλο Γεωργιάδη και με ενημέρωσε ότι δεν θα  καταθέσει αίτηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ψηφοφοριών και εκλογών σέβομαι όλους τους υποψηφίους και κατά κάποιο τρόπο αποφεύγω να ασχολούμαι. Ο εκλεγμένος συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης κ. Θανάσης Αθανασίου είναι έμπειρος. Θα βοηθήσει τους πολίτες. Τον εκτιμώ. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε και πάλι το θέμα της προμήθειας κουρτινών. Θέλω να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Αυτή η σπέκουλα. Οι κουρτίνες που τελικά θα αγοραστούν θα στοιχίσουν πολύ λιγότερο από τα χρήματα που αναφέρονται στην απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Θα περιληφθεί και η απαραίτητη προμήθεια κουρτινών εκεί όπου θα λειτουργήσουν δημοτικές υπηρεσίες, στον 1ο όροφο του κτιρίου πρώην ΕΟΚ. Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα από έναν νέο άνθρωπο να έχει αυτές τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Προκαλώ λοιπόν την κ.Τάνια Ελευθεριάδου να δώσει το μισό από το μισθό που εισπράττει ως βουλευτής στο λαό.  Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου έδωσα και θα ξαναδώσω εντολή στην τεχνική υπηρεσία η πρόσβαση σε αυτά τα κτίρια να μην είναι εφικτή. Θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε, να λυθεί η εκκρεμότητα με το δημόσιο πριν φτάσουμε στο σημείο της δικαστικής απόφασης. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε σύντομα ένα πρώτο αποτέλεσμα».

 Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα μίλησε στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Προμούσας. Χαρακτήρισε τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης κοινής αποδοχής. Προέβλεψε ότι ο Θανάσης Αθανασίου Θα παίξει σημαντικό ρόλο στα νέα του καθήκοντα. Σύμφωνα με τον Γιάννη Προμούσα η παράταξη «Ανάσα» της πρώην Δημάρχου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Θανάση Αθανασίου. Η ψήφος των μελών της ομάδας μας, είπε ο Γιάννης Προμούσας, ήταν καθοριστική.

 

 

 

Διαβάστε επίσης