• 26 Απριλίου 2024,

Στον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο η Λυδία Τσακαλίδου(φωτογραφίες)

 Στον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο η Λυδία Τσακαλίδου(φωτογραφίες)

Πριν από λίγη ώρα επισκέφτηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο η Χάλκινη Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τραμπολίνο Νεανίδων, Λυδία Τσακαλίδου.

Η αθλήτρια του ΑΟ Παλμού συνοδευόταν από τον προπονητή της και πατέρα της Δημήτρη Τσακαλίδη και τον πρώην Βουλευτή Σάββα Εμινίδη. Οι  δυο προαναφερόμενοι ήταν συμμαθητές με τον Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας .

Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος καλωσορίζοντας τη Λυδία είπε: «   Ο ΑΟ Παλμός κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και έφτασε στο σημείο μια αθλήτρια του να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Να έχει πάρει το Χάλκινο μετάλλιο και πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να μας φέρει και άλλες μεγάλες διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Συγχαίρω προσωπικά τη Λυδία αλλά και τον πατέρα της που στηρίζει αυτή την προσπάθεια εδώ και χρόνια. Προβάλλει τον αθλητισμό και την Καβάλα η Λυδία με τις επιτυχίες της και τις ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους τους αγώνες που θα λάβει μέρος».

Η Λυδία Τσακαλίδου στις δηλώσεις της είπε: «  Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός αλλά δεν ξέρω ακόμη αν ασχοληθώ περισσότερο με αυτό το άθλημα ακόμη και την προπονητική όταν μεγαλώσω.  Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση με το Χάλκινο μετάλλιο. Τώρα έχω μπροστά μου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που έρχεται όπου θα συμμετάσχουν και άλλα παιδιά από το σύλλογο μου.  Ξεκίνησα το Τραμπολίνο λόγω γονέων  ενώ η εμπειρία από το Μπακού ήταν πολύ μεγάλη και ευχάριστη. Θέλω να τη ξαναζήσω»

Τέλος ο Δημήτρης Τσακαλίδης τόνισε: « Ασχολούμαι από μικρή ηλικία με την Ενόργανη όπου έφερα και εγώ στα νεανικά μου χρόνια αρκετά μετάλλια στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια από το 1998 και μετά, γυρίσαμε πλευρά και δώσαμε το ενδιαφέρον μας περισσότερο στο Τραμπολίνο παρά στην Ενόργανη.  Κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά στον Παλμό. Πάντα είμαστε στους πρώτους συλλόγους της χώρας μας.  Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι τώρα με τη Λυδία, που πήγαμε στο Ευρωπαϊκό. Ηταν ηλικιακά η μικρότερη αθλήτρια των αγώνων, παρόλα αυτά η Λυδία αποδείχθηκε μικρή στην ηλικία αλλά πολύ μεγάλη στις επιδόσεις της. Μαζί με τις συναθλήτριες της φέρανε τη χώρα μας πολύ ψηλά.

Νιώσαμε υπερήφανοι και το χαρήκαμε πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης