• 23 Απριλίου 2024,

Στον πανελλαδικό μέσο όρο οι τιμές των καυσίμων στο Ν. Καβάλας

 Στον πανελλαδικό μέσο όρο οι τιμές των καυσίμων στο Ν. Καβάλας

Ο πρόεδρος του σωματείου των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του Νομού Καβάλας Φώτης Πούλος δίνει πάρα πολλές συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτό το διάστημα. Η επικαιρότητα επηρεάζει τη συζήτηση και για τις τιμές που αγοράζουμε το πετρέλαιο κίνησης, το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τη βενζίνη. Θα αυξηθεί η τιμή περαιτέρω ή πρόκειται για ένα παιχνίδι κερδοσκόπων που θα τελειώσει νωρίς; Η αλήθεια είναι- προκύπτει άλλωστε από τις δηλώσεις του κ. Πούλου-  ότι τα καύσιμα στο νομό Καβάλας τα αγοράζουμε κοντά στον πανελλαδικό μέσο όρο. Ο Φώτης Πούλος προβλέπει μικρή περαιτέρω αύξηση συνέχεια των εξελίξεων στην Σαουδική Αραβία,  σημειώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί και να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα καθώς η φορολογία είναι που εκτοξεύει την τιμή στο 1 ευρώ και 60 λεπτά περίπου ως προς την αμόλυβδη βενζίνη.

Το δραστήριο σωματείο των πρατηριούχων του Νομού Καβάλας που εκπροσωπείται με τον Μιχάλη Μεταξά και στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας,  θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση τον Οκτώβρη. Οι πρατηριούχοι του νομού είναι ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση καθώς επωφελήθηκαν από τον οδικό τουρισμό. Αυτό -εξηγεί ο Φώτης Πούλος- έγινε κυρίως από τις 15 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, αν και όπως παρατηρεί υπήρχαν και Βούλγαροι εκδρομείς της μιας ημέρας που φρόντιζαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους στην πατρίδα τους. Όπου τα καύσιμα είναι φθηνότερα.

Ο Φώτης Πούλος για τις εξελίξεις στις διεθνείς τιμές των καυσίμων τελευταία είπε: «Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.  Θέματα τέτοια πάντα υπήρχαν. Κάποιοι είναι φανερό ότι θέλουν να κερδοσκοπήσουν. Είναι μικρό το μπόι της Ελλάδας για να επηρεάσει αυτές τις καταστάσεις. Φαίνεται μία αποκλιμάκωση της κρίσης στη Σαουδική Αραβία. Οι τιμές των καυσίμων στο νομό μας θα επηρεαστούν αλλά όχι κάτι τραγικό. Δεν βλέπω για φέτος μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης παρά το ότι στα καύσιμα είναι υπερβολικοί όπως πολλές φορές ο κλάδος μας έχει σημειώσει».

Διαβάστε επίσης