• 16 Μαΐου 2024,

Συχνές επιθέσεις κατοικίδιων σκύλων σε περαστικούς

 Συχνές επιθέσεις κατοικίδιων σκύλων σε περαστικούς

Το γαλάκτωμα το ειδικό για να ρίχνει την θερμοκρασία στην διάρκεια του θέρους έπεσε και στην Βενιζέλου που απο το πρωί της Τρίτη έχει παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αφού πλέον έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης της.

Εβρεξε κιόλας την Τρίτη , ποτίστηκαν και τα δεντράκια και ο δρόμος πλέον είναι μπιμπίλα.

Είναι αυτό που λέγαμε λίγους μήνες πριν οτι η Βενιζέλου όταν θα τελειώσουν τα έργα θα είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός δρόμος στην καρδιά της Καβάλας.

Ετσι είναι έστω και αν χρειαστεί να βάλουμε λίγη περισσότερη φαντασία.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε τώρα είναι τα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων στα ανοίγματα που έχει ο δρόμος και τα έχει για να εξυπηρετεί τα διερχόμενα αυτοκίνητα που μπορούν να σταματούν για κάποια λεπτά και οχι να αποτελεί μόνιμο πάρκινγκ για τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτό θα ελεγχθεί με την μόνιμη αστυνόμευση του δρόμου απο την Δημοτική Αστυνομία που πρέπει να βάλει μια τάξη όσο αφορά το παρκάρισμα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Το άλλο που πρέπει να δεί η υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είναι οι ώρες που θα περνάει η σκουπιδιάρα αφού λόγω της μονοδρόμησης καταλαβαίνετε οτι σε ώρες αιχμής θα δημιουργείται που δημιοτυργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Απο το συγκεκριμένο δρόμο η σκουπιδιάρα θα πρέπει να περνάει ή το μεσημέρι μεταξύ 3 και 4 ή αργά το βράδι ή ξημερώματα πριν τις 8.

Προχθές Τρίτη απόγευμα η σκουπιδιάρα πέρασε γύρω στις 5 απο τον συγκεκριμένο δρόμο και η ουρά των αυτοκίνητων έφτανε μέχρι το Φάληρο.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της εποχής αυτής είναι οτι αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων τώρα που έφυγε το καλοκαίρι και ο κόσμος μαζεύτηκε στα σπίτια του τα αμολάνε μόνα τους , γιατί βαριούνται να τα βγάλουν βόλτα, με αποτέλεσμα να είναι επιθετικά με τους περαστικούς και ανυποψίαστους πολίτες που βγαίνουν εκείνη την ώρα είτε για να κάνουν ένα περίπατο είτε για να τρέξουν.

Όλη την ημέρα κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι ή μια αυλή βγαίνουν το βράδυ και κάνουν σαν τρελά.

Τα σκυλιά όλοι τα αγαπάμε αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι και όλοι έχουμε τον ελεύθερο  χρόνο για να τα έχουμε σπίτι μας.

Τα κατοικίδια θέλουν χρόνο και θέλουν και φροντίδα.

Το να τα αμολάμε έξω μόνα τους γιατί δεν έχουμε την διάθεση ή τον χρόνο να τα βγάλουμε βόλτα είναι χειρότερο.

Και να έχετε υπόψη σας οτι οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές αυτών των σκύλων όταν είναι αμολυμένα μόνα τους είναι πολύ πιο δύσκολες απο τις συμπεριφορές των αδέσποτων που έχουν και μια σχετική εξοικείωση.

Ο Στουρνάρας απέδωσε την οικονομική κρίση στην διαχείριση απο το 2008 μέχρι και το 2010 φωτογραφίζοντας επί της ουσία την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που διαδέχτηκε στο Μαξίμου τον Κώστα Καραμανλή.

Απο το 2008 έως το 2010 έγινε η ζημιά και εν συνεχεία οι οικουμενικές κυβερνήσεις τρέχανε για να σώσουν την Ελλάδα και να την γλυτώσουν απο την χρεοκοπία.

Είναι σα να μας λέει οτι η τρεχαντήρα που είχε σαν φόντο ο Γιώργος Παπανδρέου στο λιμάνι του Καστελόριζου ήταν μόνο η αρχή του ελληνικού δράματος που συνεχίζουμε ακόμα και ζούμε και ας είμαστε στην δύση του 2016.

Τότε βέβαια ο Γιωργάκης μας περιέγραφε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ώς ευκαιρία παρά ώς τιμωρία για την κακοδιαχείριση στους τομείς της ελληνικής οικονομίας και πολλοί αναρωτιόμασταν γιατί δεν απευθυνόμασταν σε αυτό τον μηχανισμό νωρίτερα και περιμένανε να φτάσουμε στο αμήν.

Απο την στιγμή που σε στηρίζει με τόσο ευνοϊκούς όρους , έτσι μας έλεγε ο ΓΑΠ, ο μηχανισμός αυτός γιατί να είσαι στις αγορές και να σε εκμεταλεύονται ;

Το θέμα είναι οτι ακόμα και έτσι να είναι αυτή την αμαρτωλή διετία την πληρώνει και θα συνεχίσει να την πληρώνει ο ελληνικός λαός που καλείται για άλλη μια φορά να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά με φόρους και χαράτσια που πληρώνει εδώ και 6 χρόνια.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε την σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών αφού φαίνεται οτι τα επόμενα 24ωρα ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα δεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο βροχής και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ νορμάλ για την εποχή.Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης