Συγκρατημένη αισιοδοξία του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας

 Συγκρατημένη αισιοδοξία του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας

Στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ειδικότερα την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επανήλθε ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να «ανοίξει» τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Έκανε νέες δηλώσεις, συμπληρωματικές της πρώτης του αναφοράς. Η οποία είχε γίνει με την ευκαιρία της διαδικτυακής τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου. Με τις νέες του δηλώσεις ο Υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου.

Υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ότι εκείνη την ημέρα θα ανοίξουν όλα τα σύνορα συμπεριλαμβανομένων και των χερσαίων συνόρων χωρίς ωστόσο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας.

Που για την περιοχή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε συνέχεια των ανακοινώσεων Θεοχάρη μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης.

Ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος και όπως είπε η οποιαδήποτε τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να συγκριθεί μόνο με το καλοκαίρι του 2020. Όχι με τα προηγούμενα του 2020 καλοκαίρια.

Ο Αντώνης Μιτζάλης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών όπου προβλήθηκαν τα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων (και αυτών του τουρισμού) από το κράτος.

Για την τηλεδιάσκεψη ο κ. Μιτζάλης είπε ότι δεν υπήρξε είδηση. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «… η είδηση ήταν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μία μέρα νωρίτερα. Η τηλεδιάσκεψη ήταν ένα καλό βήμα να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δόθηκαν από το κράτος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οφείλεται στη γενικότερη οικονομική παρουσία των επιχειρήσεων του νομού.

Ο Νομός Καβάλας αποδεικνύεται ότι είναι η πιο δυνατή επιχειρηματική Περιφερειακή Ενότητα της ΑΜΘ. Το στοιχείο πάντως δεν αφορά μόνο τον τουρισμό».

Σχετικά με την έναρξη της τουριστικής κίνησης στις 14 Μαΐου ο Αντώνης Μιτζάλης είπε: «Η ημερομηνία είναι το νωρίτερο που θα μπορούσε να υπάρξει. Εκτιμώ ότι είναι μία ημερομηνία στόχος και μάλιστα αρκετά αισιόδοξος.

Εκφράζει τη βούληση της ελληνικής πλευράς. Είναι πολλά πράγματα που αφορούν τη κίνηση φέτος που δεν εξαρτώνται μόνο από την Ελλάδα. Ελπίζουμε σε ένα καλοκαίρι που θα είναι καλύτερο από το περσινό.

Από δω και πέρα οποιαδήποτε αναφορά γίνεται, θα πρέπει να γίνεται σε σχέση με πέρσι και όχι σε σχέση με την καλοκαιρινή κίνηση τα προηγούμενα του 2020 καλοκαίρια. Εμείς ως ξενοδόχοι της περιοχής προσπαθούμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα να λειτουργήσουν κανονικά τα σύνορα που μας αφορούν.

Με πρώτο και καλύτερο τον σταθμό της Νυμφαίας. Με τα έως τώρα δεδομένα έχουμε κρατήσεις αλλά διαφορετικές από ότι συνήθως. Πιο χαλαρές. Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη».

Στην ερώτηση για το αν η τουριστική περίοδος με Έλληνες τουρίστες, προλάβει να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 14 Μαΐου (λόγω του Πάσχα στις 2 Μαΐου) ο Αντώνης Μιτζάλης σχολίασε λέγοντας ότι το Πάσχα πιθανό είναι να λειτουργήσουν κάποια μικρά ξενοδοχεία.

Κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις. Κάποιες από αυτές σήμερα λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Για τα μεγάλα ξενοδοχεία της Καβάλας πρόβλεψε ότι τα περισσότερα θα λειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

*Από την ξενοδοχειακή μονάδα Τόσκα έγινε γνωστό ότι με τον έως τώρα προγραμματισμό της δεν προβλέπεται να λειτουργήσει πριν το Πάσχα. Προετοιμάζεται να λειτουργήσει αμέσως μετά, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί ίσως στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε επίσης