• 14 Μαΐου 2024,

Συγκρατημένη αισιοδοξία του Α. Ιωσηφίδη για τα Λουτρά

 Συγκρατημένη αισιοδοξία του Α. Ιωσηφίδη για τα Λουτρά

Την περασμένη Παρασκευή, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, διεξήχθη ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών. Ενόσω στην προεδρία της Εργοανάπτυξης βρίσκεται ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, όπως μας ανέφερε και από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, εξέφρασαν άμεσα ή έμμεσα το ενδιαφέρον τους αρκετοί επενδυτές. Ο διαγωνισμός διεξήχθη βάσει των όρων που είχαν αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της Εργοανάπτυξης. Την Παρασκευή εμφανίστηκε εταιρεία που κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά και την αναπτυξιακή της πρόταση.

Στη συνέχεια, η επιτροπή του διαγωνισμού θα πρέπει να εισηγηθεί στη διοίκηση της Εργοανάπτυξης το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Εφόσον η απόφαση είναι θετική επί της εισηγήσεως θα προχωρήσει η σύναψη της συμβάσεως με το νέο επενδυτή. Ενδεχόμενο που κατά τον κ. Ιωσηφίδη είναι και το πιθανότερο. Βεβαίως, αυτή θα είναι η δεύτερη σύμβαση για την αξιοποίηση των Λουτρών, ύστερα από εκείνη που υπεγράφη το 2012 από τον προηγούμενο επενδυτή, που ωστόσο δεν κατέληξε σε θετικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Εργοανάπτυξης ευελπιστεί ότι ο νέος ενδιαφερόμενος είναι ένας αξιόλογος κι αξιόπιστος επενδυτής. Φυσικά, η ολοκλήρωση μιας επενδύσεως στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Η Εργοανάπτυξη στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει το ακίνητο που της έχει παραχωρηθεί προσπάθησε να θέσει τους καλύτερους όρους προκειμένου να βοηθηθεί και ο επενδυτής. Οι δυσκολίες της επενδυτικής διαδικασίας είναι σίγουρα εκείνες που μείωναν τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της υποθέσεως. Εμπόδια όμως προκαλεί και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τους εν δυνάμει επενδυτές οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ρισκάρουν επιχειρηματικά.

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης εκτιμά ότι το βήμα της Παρασκευής ήταν σημαντικό και θετικό, ωστόσο προτιμά να αντιμετωπίζει το θέμα συντηρητικά και με συγκρατημένη αισιοδοξία. Θα περιμένει να πανηγυρίσει όταν θα αναλάβει ο επενδυτής της υλοποίηση του έργου και φυσικά όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν τα ανακαινισμένα Λουτρά Ελευθερών. Η 52χρονη σύμβαση σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα επιδιώξει να ολοκληρώσει το δυνατόν συντομότερα τις εργασίες ώστε να αρχίσει η λειτουργία των Λουτρών και άρα η απόσβεση των κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης