• 8 Αυγούστου 2020,

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό σε Θεσσαλονίκη και Θάσο

 Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό σε Θεσσαλονίκη και Θάσο

Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων κατάφεραν να εξαρθρώσουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Θάσο, τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Από την έρευνα των αστυνομικών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι τα άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Για την επίτευξη του στόχου τους χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ιδιοκτησίας μέλους της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο άνδρες φρόντιζαν για την προμήθεια, αποθήκευση και πώληση των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ η γυναίκα κατείχε αρχηγικό ρόλο με την καθοδήγηση και οργάνωση της εγκληματικής ομάδας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 21.230 λαθραία πακέτα τσιγάρων (424.600 τεμάχια τσιγάρων), 950 συσκευασίες λαθραίου καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, 35,21 γραμμάρια κάνναβης και ένα σημειωματάριο παραγγελιών. Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται ότι ανέρχονται στις 100.00 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν τρία οχήματα και επτά κινητά τηλεφώνα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή : dytikesmaties.gr

Διαβάστε επίσης