ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ «Μνήμη Μικράς Ασίας»

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ  «Μνήμη Μικράς Ασίας»

Μια εκδήλωση – αφιέρωμα στη Σμύρνη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου κ. Σοφίας Τσίγκου και σύντομη ομιλία του αντιπροέδρου κ. Κυριάκου Λυκουρίνου, με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή και ιστορική μνήμη».

Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) «ταξίδεψε» το κοινό στο κοσμοπολίτικο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από την προβολή εκατοντάδων cartes postales, χαρτών και εφήμερων εντύπων της χρυσής εποχής 1870-1922, παρουσιάστηκαν ποικίλες όψεις του χώρου και της ζωής στο διαμάντι της Ανατολής: η οικονομική δραστηριότητα, το εμπόριο, η ναυτιλία, η βιοτεχνία, οι χώροι λατρείας, η κοινωνική ζωή με τις λέσχες, τα ξενοδοχεία και τους χώρους διασκέδασης, η εκπαίδευση και τα σχολεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και άλλες πτυχές της πόλης.

Την εκδήλωση έκλεισε μελωδικά η χορωδία του Συλλόγου, συγκινώντας το κοινό με τα μικρασιάτικα ακούσματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Καλαντζής, οι βουλευτές του νομού κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι του Στρατηγού, του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για τη συνεργασία και όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την αθρόα προσέλευσή τους.

Το Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης