• 18 Απριλίου 2024,

Symbiosis Project στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου

 Symbiosis Project στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ – «Symbiosis Project»

 Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21.00

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το τρίο «Symbiosis Project».

 

Η Παλαιστίνη, η Ελλάδα και η Συρία ενυπάρχουν μέσα σε ένα μουσικό σχήμα που βρίσκεται σε συνεχή «διάλογο» με την παράδοση, δημιουργώντας όμως σύγχρονη μουσική που είναι άμεση, δημιουργική και που ανοίγει αισθητικούς ορίζοντες που «ταξιδεύουν» τον ακροατή-θεατή σε τόπους με πλούσια μουσική κληρονομιά η οποία παραμένει ζώσα έως τις μέρες μας.

Έχοντας εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης (Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία κ.ά.) και έναν χρόνο μετά τη sold-out πρώτη εμφάνισή τους στην Καβάλα, το τρίο Symbiosis Project επιστρέφει στην πόλη για να ζωντανέψει επί σκηνής του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου τρεις από τους παλαιότερους μουσικούς πολιτισμούς.

Οι τρεις διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί Άλκης Ζοπόγλου (Ελλάδα), Ahmad Ali Khatib (Παλαιστίνη) και Bashar Sharifah (Συρία), με όχημα τη δεξιοτεχνία τους, θα ανταλλάξουν τα προσωπικά τους μουσικά βιώματα προερχόμενα από τις παραδόσεις των χωρών τους και αναμένεται για μια ακόμη φορά να παρασύρουν τους ακροατές σε ένα μακρινό μουσικό ταξίδι με σταθερό υπόβαθρο τη «ζεστασιά» του ήχου των οργάνων (κανονάκι, ούτι, βιολοντσέλο) και με τα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού να είναι δυσδιάκριτα.

Το ρεπερτόριο του Symbiosis Project περιλαμβάνει συνθέσεις και των τριών μουσικών αλλά και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια της Εγγύς Ανατολής.

 

«Symbiosis Project»

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21.00

 Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης