Συμφωνεί με το ψήφισμα για τη ΒΦΛ, διαφωνεί με τη διαδικασία της σύσκεψης του Επιμελητηρίου

 Συμφωνεί με το ψήφισμα για τη ΒΦΛ, διαφωνεί με τη διαδικασία της σύσκεψης του Επιμελητηρίου

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο εργοστάσιο της ΒΦΛ έδωσε ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αν και αρχικά δήλωσε δυσαρεστημένος για την έξαρση της βίας και της ανομίας στην Αθήνα, αποδίδοντας και πάλι την κατάσταση σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ωστόσο το βασικότερο μέρος των δηλώσεών του αφορούσε όλα όσα πρόσφατα έγιναν στο εργοστάσιο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρατήρησε δυσάρεστη έξαρση βίας και ανομίας, έφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο συνδύασε με τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των προσφύγων και με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σωφρονιστικά καταστήματα. Σύμφωνα με το Νίκο Παναγιωτόπουλο η κατάσταση εξαιτίας της εξωφρενικής ανοχής που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην παραβατικότητα. Συμπλήρωσε δε ότι και αυτός είναι ένα λόγος για την απαραίτητη πολιτική αλλαγή και υποστήριξε ότι μια πρώτη ευκαιρία είναι οι προσεχείς ευρωεκλογές.

Μιλώντας για τα θέματα της ΒΦΛ ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στον Μανώλη Πετσίτη. Όπως είπε η επόμενη κυβέρνηση θα βρει πολλά πεπραγμένα του. Για τον κ. Πετσίτη δεν ήταν αποκλειστικός εργοδότης του ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης. Αυτή η υπόθεση, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν πρέπει να έχει σχέση με τη λειτουργία του εργοστασίου.

Αναφορικά με τη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης στο Επιμελητήριο Καβάλας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρατήρησε: «Δυσαρεστήθηκα κι αυτό είναι φυσικό αφού η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε Τρίτη, ημέρα απαγορευτική ώστε να την παρακολουθήσουν οι βουλευτές. Ότι και να γίνει, πάλι το φίδι από την τρύπα θα το βγάλουν οι βουλευτές».

Θυμήθηκε λοιπόν ότι οι τότε βουλευτές με τον ίδιο συμμετέχοντα έβαλαν πλάτη για τα θέματα της ΒΦΛ με τη ΔΕΠΑ από το 2008. Όλοι είμαστε εδώ για το καλό της ΒΦΛ, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, που επί της ουσίας τόνισε ότι η ΔΕΠΑ θα μπορούσε να δει την οικονομική της συνδιαλλαγή με τη ΒΦΛ πιο ρεαλιστικά, εκτός εάν με την ευκαιρία προσπαθεί να πιέσει και τη ΒΦΛ και τον Λαυρεντιάδη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι η συμφωνία επιστροφής στη δουλειά των 180 πρώην απολυμένων προέβλεπε εκ μέρους της κυβέρνησης μια ευνοϊκή ρύθμιση του χρέους προς τη ΔΕΠΑ. Ωστόσο, αυτό το κομμάτι της συμφωνίας δεν τηρήθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης.

 

 

Διαβάστε επίσης