• 3 Μαΐου 2024,

Συμφωνήσανε χωρίς τον ξενοδόχο

 Συμφωνήσανε χωρίς τον ξενοδόχο

Κατά την διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης ο Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού συμφώνησαν οτι για το ελληνικός χρέος θα πρέπει να επιλεχθεί η λύση της αναδιάρθρωσης για να τελειώνουμε οριστικά.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ και στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ αυτής της επιλογής.

Το θέμα είναι οτι δεν κάνει τίποτα προκειμένου να οδηγήσει τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση αφού πλέον έχουν καταλάβει όλοι οτι δεν φτάνουν μόνο οι διαπιστώσεις.

Καλά τα συμπεράσματα αλλά επι της ουσίας δεν γίνεται κάτι άλλο.

Αυτό που συμφωνήσανε οτι πρέπει να γίνει δεν πρέπει να αποφασιστεί και απο τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες ;

Τα γράφω αυτά γιατί πριν καλά – καλά κοπάσει η σκόνη απο τις κοινές αυτές δηλώσεις των δύο θα βγεί κανά μαντρόσκυλο, ως συνήθως, απο τις Βρυξέλες και θα μας επαναλάβει για άλλη μια φορά οτι θα πρέπει να ξεχάσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους προκρίνοντας λύσεις που δεν θα είναι οριστικές.

Είναι γνωστές οι θέσεις των Ευρωπαίων απέναντι στο ζήτημα του ελληνικού χρέους την λύση του οποίου με ευκολία μεταθέτουν σε βάθος χρόνου.

Ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε ένα δορυφορικό κανάλι και δήλωσε οτι την πρώτη είδηση για την απόπειρα ανατροπής του την έμαθε απο τον γαμπρό του ο οποίος όπως καταλαβαίνετε στην Τουρκία μετά το 3μηνο της έκτακτης ανάγκης θα αναβαθμιστεί και θα είναι το Νο 2 στην ιεραρχία.

Η πληροφορία που έδωσε έσωσε στην κυριολεξία τον Τούρκο πρόεδρο που το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε για το πραξικόπημα ήταν να φύγει απο το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν με την οικογένεια του για διακοπές και έτσι όταν μπουκάρανε τα κομάντα της ανατροπής βρήκανε το δωμάτιο άδειο.

Άδειο το δωμάτιο και άγαλμα τα περιστέρια !!!

Ο Ερντογάν δίνει συνεντεύξεις αβέρτα φέρνοντας στην δημοσιότητα διάφορες λεπτομέρειες της απόπειρας γιατί θέλει να πείσει τους πάντες εντός και εκτός Τουρκίας οτι δεν είχε καμμία σχέση με την απόπειρα αυτή ανατροπής του αφού ορισμένοι υποστηρίζουν οτι ήταν σκηνοθετημένη απο τον ίδιο.

10 εκ.ευρώ στους λογαριασμούς του Σάντος για τα επόμενα 4 χρόνια που θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική της Πορτογαλίας.

Αυτά είναι λεφτά λεβέντες.

Έχω την εντύπωση οτι ο Σάντος έστω και καθυστερημένα εισπράττει την αναγνώριση που δικαιούται εδώ και χρόνια.

Αυτή η αναγνώριση μεταφράζεται και σε χρήμα και έτσι κλείνει την καλύτερη συμφωνία της καριέρας τους.

Μετά απο αυτή την τετραετία ο Σάντος και να σταματήσει να δουλεύει, αν και θα είναι ακόμα μικρός , δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ !

Στην ΒΦΛ έχουμε τις γνωστές περιπέτειες με την γνωστή εξέλιξη των απολύσεων για τους εργαζόμενους που αντιδρούν και δεν υπογράφουν τις νέες συμβάσεις που προτείνει η διοίκηση, στα δύο καταστήματα του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στην Καβάλα οι υπάληλλοι απεργούν γιατί και δεν πληρώνοτναι σωστά και τα μαγαζιά αδειάζουν επικίνδυνα και κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξαναγεμίσουν.

Πάντως η κατάσταση για την πόλη είναι δύσκολη αφού όπως και εσείς καταλαβαίνετε αυτές οι περιπέτειες δημιουργούν προβλήματα στην έτσι και αλλιώς προβληματική τοπική οικονομία της πόλης που χάνει σε δυναμική.

Οταν αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων είναι πρόβλημα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ζεστοί αυτή την εποχή πέρα απο την πονηριά που ελοχεύει !

Καλό Σαββαοτκύριακο και τα λέμε και πάλι το πρωί της Δευτέρας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης