• 19 Απριλίου 2024,

Συμμετοχή της Θάσου στο 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας

 Συμμετοχή της Θάσου στο 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας

Ο Δήμος Θάσου, διά του Δημάρχου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, συμμετείχε από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 στις εργασίες του 2ου Επιστημονικού, Πολιτιστικού, Αναπτυξιακού και Γαστρονομικού Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας που πραγματοποιείται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τις 15 έως 23 Νοεμβρίου 2019.

Το Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας αποτελεί μια ανιδιοτελή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας. Η διοργάνωση στηρίζεται στην ανιδιοτελή συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, ενώ χαίρει μεγάλης αποδοχής από τους κρατικούς και δημόσιους φορείς Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στο Φόρουμ συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας, της Επιχειρηματικότητας, της Ανάπτυξής, των Γραμμάτων και των Τεχνών, Έλληνες και Αιγύπτιοι εισηγητές.

Παρουσιάστηκαν βασικά στοιχεία της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας αλλά και των Παραδόσεων της εκάστοτε χώρας, υποστηρίζοντας τον διάλογο μεταξύ των δύο λαών, στοχεύοντας πάντα στη Συνεργασία και στη Φιλία μεταξύ τους.

Η κεντρική εκδήλωση του Φόρουμ υλοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας.

Τους εκατό συνέδρους και τους άλλους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου κα. Ναμπίλα Μάκραμ.

Το Φόρουμ έθεσε υπό την αιγίδα του ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ. Αμπντελαζίζ Κονσόουα, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας υποδέχθηκε στο Κυβερνείο τους συμμετέχοντες.

Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας απένειμε το Χρυσό Κλειδί της Πόλης της Αλεξάνδρειας στον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας. Ευχαριστώ θερμά τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας για την μεγάλη τιμή προς τον λαό της Θάσου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για την στενότερη επαφή των δύο χωρών και των δύο λαών».

Γραφείο Δημάρχου

 

 

Διαβάστε επίσης