Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες

 Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας σε  εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες

 Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017 θα διοργανωθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ε.Κ». Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπηθούν 4 ελληνικά σχολεία, τα οποία επελέγησαν για τις δράσεις που υλοποίησαν τα δύο τελευταία χρόνια. Ένα από τα σχολεία αυτά είναι το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, με υπεύθυνους καθηγητές του Προγράμματος  τον κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο, την κ. Βουζανίδου Ευαγγελία και την κ. Ευθυμιάδου Μελίνα. Στο σεμινάριο των Βρυξελλών  θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος θα παρακολουθήσει τις καλές πρακτικές των καθηγητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα και θα παρουσιάσει τις δράσεις που υλοποίησαν καθηγητές και μαθητές από το 5ο Λύκειο  στο πλαίσιο του προγράμματος .

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνουν το πρόγραμμα “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament School Ambassadors Program) για τα σχολικά έτη 2016-17, 2017-18 μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής κατά το σχολικό έτος 2015-16.

Κύριος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης , από τους μαθητές-μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και τις δυνατότητες για πιο ενεργή συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Διαβάστε επίσης