Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε δράση Erasmus στην Πολωνία (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε δράση Erasmus στην Πολωνία (φωτογραφίες)

4η κινητικότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 “Eat Well – Move More – Do Better” του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα.


Από 1 έως 7 Απρίλιου 2022, 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί  από το Δημοτικό Σχολείο του Αμυγδαλεώνα συμμετείχαν σε κινητικότητα στο Wolomin της Πολωνίας,  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Eat Well – Move More – Do Better” Στην κινητικότητα  συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί  από την Πορτογαλία, την Λετονία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συμμετείχαμε σε διάφορες  δραστηριότητες που σχετίζονται με την διατροφή και τον αθλητισμό, γνωρίσαμε την καθημερινότητα της σχολείου στο Wolomin που μας φιλοξένησε, ήρθαμε σε επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, απολαύσαμε τραγούδια και χορούς που ετοίμασαν τα παιδιά, συμμετείχαμε κι εμείς σε παιχνίδια και χορούς, γνωρίσαμε το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Πολωνίας, περιηγηθήκαμε στο Wolomin και στην πρωτεύουσα Βαρσοβία,  και ενισχύσαμε τις γνώσεις μας στα αγγλικά.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με συναδέλφους από τα σχολεία – εταίρους. Αξιολόγησαν την πρόοδο του προγράμματος, σχεδίασαν  τη μελλοντική κινητικότητα και έθεσαν  περαιτέρω στόχους για την επίτευξη των τελικών αποτελεσμάτων του έργου.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι Πολωνοί ήταν ιδιαιτέρως  φιλόξενοι και διοργάνωσαν μια βδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Πραγματικά απολαύσαμε την παραμονή μας. Όλες οι ομάδες του προγράμματος δώσαμε ραντεβού τον Μάιο στο  Saldus της Λετονίας, όπου και θα πραγματοποιεί η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης