• 19 Μαΐου 2024,

Το συμβουλευτικό κέντρο στηρίζει και τις άνεργες γυναίκες

 Το συμβουλευτικό κέντρο στηρίζει και τις άνεργες γυναίκες

Γεμάτη από κόσμο, γυναίκες, μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, ήταν χθες το πρωί η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ήταν μία εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο Δήμου Καβάλας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε για τις γυναίκες των 7 ΚΑΠΗ ένα ειδικό πρόγραμμα την ευθύνη του οποίου είχε το προσωπικό του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών. Χθες με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, σαν γιορτή. Παρίσταντο η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη και η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Καβάλας θα συνεχίσει να λειτουργεί με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Η κα Αθηνά Μπενάζη, κοινωνική λειτουργός ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία του συμβουλευτικού κέντρου την εργασιακή κι επαγγελματική συμβουλευτική. Έτσι το συμβουλευτικό κέντρο απευθύνεται πια όχι μόνο στις κακοποιημένες γυναίκες, αλλά και σ΄ αυτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εργασίας. Μπορεί μέσα από αυτό το καινούριο πρόγραμμα, να τις βοηθήσει να βρούνε δουλειά, μέσα από ένα οργανωμένο πλάνο δράσης, να τις βοηθήσει σε πρακτικά πράγματα, πόσο ψάχνει η γυναίκα να βρει δουλειά, πως θα μιλά στις συνεντεύξεις με επιχειρήσεις που είναι υποψήφιες να τις απασχολήσουν, πώς να χρησιμοποιούνε το ιντερνετ για να βρίσκουν θέσεις εργασίας, πώς να επιμορφώνονται. Ακόμη – ακόμη πώς να συγκεντρώνουν δικαιολογητικά και να καταθέτουν αίτηση, εκεί όπου επίσης υπάρχουνε καινές θέσεις εργασίας.

Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο κι όπως είπε στην εφημερίδα μας η κα Μαρία Στεργίδου, οι γυναίκες των ΚΑΠΗ συμμετείχαν συνειδητά σ΄ αυτό το πρόγραμμα, σ΄ αυτές τις συναντήσεις, καθώς όπως αποδείχτηκε είναι ιδιαίτερα ενεργές γυναίκες. Η κα Μ. Στεργίδου είπε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε η δράση 4 των στελεχών του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών του Δήμου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Οι γυναίκες μέλη των ΚΑΠΗ σχημάτισαν ομάδες κι ενημερώθηκαν τέσσερεις φορές κάθε ομάδα, για τα θέματα: ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, βιασμό και εμπορία ανθρώπων. Η σημερινή μέρα είναι μία γιορτή διότι μαζεύτηκαν όλες αυτές οι γυναίκες ως επιστέγασμα της δράσης αυτής, για να κλείσουμε με τέτοιο τρόπο όλη αυτή την προσπάθεια και να τους πούμε το δικό μας ευχαριστώ που συμμετείχαν και αγκάλιασαν με θέρμη εμάς τα στελέχη».

 

Διαβάστε επίσης