• 23 Απριλίου 2024,

Συνάντηση συνταξιούχων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Φωτογραφίες)

 Συνάντηση συνταξιούχων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Φωτογραφίες)

Σήμερα το μεσημέρι σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου συναντήθηκαν ύστερα από αρκετό καιρό πολλοί συνταξιούχοι της τέως Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Όλοι τους εργάζονταν σε υποκαταστήματα της τράπεζας εντός της πόλης αλλά και σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Έμαθαν νέα από δύο εκπροσώπους της ομοσπονδίας συνταξιούχων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας που ήρθαν από την Αθήνα στην Καβάλα. Επρόκειτο για τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Νίκο Λεβέντη και τον ταμία Πέτρο Παρίδη. Με την ευκαιρία κόπηκε βασιλόπιτα για το νέο έτος. Οι συνταξιούχοι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στην Καβάλα εκπροσωπούνται από το Βασίλη Τσέλιο.

Αν και συνάδελφοι, ωστόσο είχαν πολύ καιρό να συναντηθούν μεταξύ τους. Έτσι  εκδήλωση είχε και μια κοινωνική διάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν επί σειρά πολλών ετών ίσως και δεκαετιών στα ίδια τραπεζικά καταστήματα, ως συνταξιούχοι όμως δε συναντιούνται το ίδιο συχνά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η κατάργηση δικαιωμάτων και φυσικά η μείωση των συντάξεων.

Χθες, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας τους ανακοίνωσαν ότι όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για συγκεκριμένη περικοπή δικαιώθηκαν. Έτσι μπορούν να ελπίζουν ότι έστω και αναδρομικά θα λάβουν πίσω κάποια χρήματα. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα μας ελάχιστοι πλέον εργάζονται στις τράπεζες που απέμειναν από εκείνους που είχαν αρχίσει τη σταδιοδρομία τους στην πρώην Αγροτική Τράπεζα. Καθώς τα χρόνια περνούν και τα δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά το δυναμικό το οποίο υπηρέτησε τους αγρότες και την αγροτική οικονομία οδεύει στη συνταξιοδότηση.

Διαβάστε επίσης