Dark Mode Light Mode
Ουράνιο τόξο «αγκάλιασε» το καταιγιδοφόρο μέτωπο στον κόλπο της Καβάλας
Συνάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Υγείας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των υποδομών υγείας και ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου Καβάλας

Συνάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Υγείας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των υποδομών υγείας και ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου Καβάλας

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του σήμερα στην Καβάλα, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, της Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Γιώργο Δαλακούρα, καθώς και τους βουλευτές Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και την κα Αγγελική Δελικάρη.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε την άριστη και  συνεχή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Υπουργείου Υγείας, με κοινό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε την επιτυχή κατάθεση προτάσεων για την πρόσκληση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των περιφερειακών εργαλείων (ΕΣΠΑ), η οποία υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Η χρηματοδότηση αυτή θα κατευθυνθεί άμεσα:

  • Στον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας.
  • Στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών υγείας.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης τόνισε ότι «Για εμάς, η υγεία και η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα. Στόχος μας είναι ο κάθε πολίτης στην Περιφέρειά μας, από το πιο απομακρυσμένο χωριό και οικισμό, να απολαμβάνει τις ίδιες ποιοτικές φροντίδες υγείας με κάθε άλλο Ευρωπαίο πολίτη. Παράλληλα, οι ισχυρές δομές υγείας αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκουμε, προσφέροντας ασφάλεια στους χιλιάδες τουρίστες που μας επισκέπτονται».

Εγκαίνια του Νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Νέος Στεφανιογράφος

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας συνέπεσε με μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Καβάλα, καθώς πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και των νέων εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ τίθεται σε λειτουργία και ο νέος υπερσύγχρονος στεφανιογράφος, ο οποίος αναμένεται να σώσει ζωές τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε το έργο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζοντας ότι η απορροφητικότητα των πόρων κινείται σε απόλυτα ικανοποιητικούς ρυθμούς και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μακροχρόνια συνεργασία και φιλία του με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Από την πλευρά του κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «Με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον κ. Τοψίδη έχουμε μια ειδυλλιακή συνεργασία. Όλα τα αιτήματα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας έχουν ενταχθεί. Οι υψηλές υπηρεσίες υγείας είναι απαραίτητες τόσο για τους κατοίκους, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη, καθώς οι τουρίστες επιλέγουν προορισμούς με ασφαλές υγειονομικό δίκτυο. Τα προβλήματα υπάρχουν για να τα αντιμετωπίζουμε με καλή διάθεση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ασθενή».

Στήριξη και σε ευρύτερα ζητήματα της περιοχής

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος έθεσε μια σειρά θέματα στον κ. Γεωργιάδη και ζήτησε την βοήθειά του, για κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας που χρήζουν κυβερνητικής συνδρομής, όπως:

  1. Το ζήτημα των Τεναγών Φιλίππων.
  2. Η πρόοδος του οδικού άξονα Καβάλα – Δράμα (Ε61).
  3. Στην σιδηροδρομική σύνδεση Ν. Καρβάλης – Τοξότες
  4. Περιμετρική Καβάλας

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Μπογιατζίδης και εκπρόσωποι της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης επέδωσε στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη αναμνηστικά δώρα της περιοχής. Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εγκαινίασαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα άλλα νέα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ουράνιο τόξο «αγκάλιασε» το καταιγιδοφόρο μέτωπο στον κόλπο της Καβάλας