• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κάνουν τη φωτιά να μοιάζει με Λερναία Ύδρα

 Συνεχείς αναζωπυρώσεις κάνουν τη φωτιά να μοιάζει με Λερναία Ύδρα

Με τη χθεσινή επίσκεψη του στη Θάσο ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας τόσο για την κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και για την ανταπόκριση του κράτους στον τομέα των αποζημιώσεων. Το δεύτερο είναι το αυτονόητο αλλά η ώρα του δεν ήρθε ακόμη. Το πρώτο είναι η ευχή όλων μας. Μια ευχή που δυστυχώς χθες δεν έγινε πραγματικότητα. Ακόμη και χθες αργά το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανακοίνωναν τον έλεγχο των πυρκαγιών, ίσα ίσα που ανησυχούσαν πολύ λόγω των συχνών και επικίνδυνων αναζωπυρώσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες τα περιστατικά στη Θάσο μπαίνουν σήμερα στο 4ο 24ωρο τους!

Χθες το απόγευμα ένα από τα κάναντερ που πετούσαν στη Θάσο υπέστη βλάβη, προσγειώθηκε επειγόντως με φωτιά στον κινητήρα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Την ίδια ώρα στο μέτωπο Καζαβητίου Ραχωνίου τα πράγματα ήταν αρκετά ήσυχα. Αντίθετα οι αναζωπυρώσεις δημιουργούσαν προβλήματα στην περιοχή του Θεολόγου.

Ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου χαρακτήρισε την φωτιά στη Θάσο «λερναία ύδρα» και συμπλήρωσε: « Είναι τρελή και άσχημη φωτιά».

Δηλώσεις Μιχάλη Αμοιρίδη

Δεν επηρεάζει “την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου” η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα δύο τελευταία 24ωρα στη Θάσο με τις πυρκαγιές, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.  “Ούτως ή άλλως είμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Η καταστροφή που έχει γίνει είναι αναστρέψιμη σε ένα βάθος χρόνου. Είναι τέτοια που δεν επηρεάζει την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός για ένα νησί όπως η Θάσος” ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Οι παραλίες του νησιού, οι ταβέρνες έχουν μια πολύ καλή πληρότητα και ο τουρισμός συνεχίζει τη δική του πορεία ανεξάρτητα με το υπόλοιπο σκηνικό με τη φωτιά” πρόσθεσε.
Ο ίδιος σημείωσε δε πως “το νησί είχε και και έχει τουρίστες”, επισημαίνοντας πως “στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες αντιλήφθηκαν την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά οι φωτιές ήταν τέτοιες που δεν ήταν σε μέρη τουριστικά ώστε να υπάρχει μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας”.
Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε και στον “καλό χειρισμό” που έχει γίνει σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πύρινων μετώπων, λέγοντας πως “οι πυροσβέστες -τόσο οι μόνιμοι όσο και οι εθελοντές- έκαναν μια εξαιρετική δουλειά με αυτοθυσία, η οποία και συνεχίζεται”. (Πηγή ΑΠΕ)

 

 

Διαβάστε επίσης