Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε διάφορες περιοχές της ΔΕ Φιλίππων

 Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε διάφορες περιοχές της ΔΕ Φιλίππων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής πλατείας του Ζυγού και του πεζοδρομίου στις Κρηνίδες, στην περιοχή που λειτουργεί η τοπική λαϊκή αγορά, από τα συνεργεία της κοινοπραξίας «Α.ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΣΙΑ-ΤΣΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ».

Η σύμβαση που υπεγράφη τον Μάιο του 2023, με στόχο τη δημιουργία οργανωμένων υπαίθριων χώρων, που θα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και θα αποτελέσουν πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, περιλαμβάνει παρεμβάσεις και σε άλλες τέσσερις κοινότητες (Λυδία, Δάτο, Βρυσούλες, Κρυονέρι).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ: Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια

ΛΥΔΙΑ: Παρεμβάσεις στο σιντριβάνι της πλατείας με στεγάνωση της λεκάνης του, τοποθέτηση του μηχανισμού για την ορθή λειτουργία του, με στόχο επαναλειτουργία του.

ΔΑΤΟ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας πεζοδρομίων περιμετρικά

ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας περιμετρικού πεζοδρομίου.

ΖΥΓΟΣ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας πεζοδρομίου.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστου χώρου και δημιουργία χώρων στάσης-συνάθροισης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

▪️Χρηματοδότηση: Από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας

▪️Προϋπολογισμός:795.144,16 ευρώ

▪️Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες


Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση Φιλίππων

Με την τοποθέτηση του αντλητικού συγκροτήματος από το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.”, ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες αξιοποίησης της υδρογεώτρησης στην κοινότητα των Φιλίππων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση που συνυπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης και ο εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας, Νίκος Δόντης, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση υδραυλικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, η τοποθέτηση ηλεκτρονικού πίνακα και η κατασκευή οικίσκου.

Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στην κοινότητα των Κορυφών, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι προαναφερόμενες κοινότητες. Συνολικός προϋπολογισμός: 296.273 ευρώ. Χρόνος περαίωσης: 3 μήνες.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης