• 20 Μαΐου 2024,

Συνεχίζονται με καλές τιμές οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών κυρίως από Καβάλα

 Συνεχίζονται με καλές τιμές οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών κυρίως από Καβάλα
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και λεμονιών.

Επίσης, συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων «Δυστυχώς με κρούσματα διακίνησης ατυποποίητων, με κίνδυνο να υπάρξει δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές σε μια χρονιά με αυξημένη ποιοτική παραγωγή στην χώρα μας και με προβλήματα μειωμένης παραγωγής και ποιότητος ανταγωνιστριών χωρών, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για διεύρυνση εξαγωγών μας και άνοιγμα νέων αγορών, αλλά μέχρι σήμερα δεν το εκμεταλλευτήκαμε, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εκ των καταγραφόμενων μέχρι σήμερα εξαγωγών αυτές προς Ιταλία ανέρχονται σε 22.535 τόνους έναντι 7.079 αντίστοιχα πέρσι» ανέφερε σχετικά ο ο Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών – Incofruit – Hellas, κ. Γ. Πολυχρονάκης.

Καταλήγοντας ο κ. Πολυχρονάκης απευθύνει «έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή-διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, προς αποτροπή κυκλοφορίας χωρίς τα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους (πορτοκάλια και μανταρίνια) ατυποποίητων προϊόντων από «έλληνες, ιταλούς και βαλκάνιους εμπόρους» κατ ευθεία από τον αγρό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4/11/2017 έως 10/11/2017, είναι οι εξής:

-Πορτοκάλια:10.651 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 14.092 τόνων

-Μανταρίνια: 3.177 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 4.826 τόνων

-Λεμόνια: 854 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 588 τόνων

-Ακτινίδια: 45.118 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 28.754 τόνων

-Επιτραπέζια σταφύλια: 91.652 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 71.764 τόνων

Πηγή : ΑΓΡΟ BUSINESS

Διαβάστε επίσης