• 13 Μαΐου 2024,

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Παλιό Νοσοκομείο- λαϊκές

 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Παλιό Νοσοκομείο- λαϊκές

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα πρότεινε χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο μια άλλη οδό προκειμένου το παλιό Νοσοκομείο να περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας και να αξιοποιηθεί. Παρουσίασε ευρισκόμενη σε εξέλιξη πρωτοβουλία της με την οποία το κτίριο ζητείται να παραχωρηθεί στον Δήμο από το ελληνικό δημόσιο. Έχει προηγηθεί γνωμοδότηση επιτροπής του υπουργείου, απόφαση του υπουργείου με την οποία το παλιό νοσοκομείο χαρακτηρίζεται 100% ιδιοκτησία του δημοσίου! Η κ. Τσανάκα παραδέχεται ότι η δικαστική διαμάχη που μπορεί να αρχίσει ο Δήμος θα είναι πολυετής, προτείνει τη διαδικασία της παραχώρησης για την οποία έχει προετοιμάσει το έδαφος. Δηλαδή τον καβαλιώτη υφυπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη. Χθες μάλιστα παρουσίασε επιστολή του κ. Αλεξιάδη που υπό προϋποθέσεις δέχεται να συζητήσει το αίτημα της παραχώρησης. Ταυτόχρονα η δήμαρχος επαναφέρει την πρόταση που ενέκρινε παλαιότερα το δημοτικό συμβούλιο στο παλιό νοσοκομείο να λειτουργήσει ξενοδοχείο.

Στις λαϊκές χωρίς άδεια!

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης αποκάλυψε χθες ότι περίπου οι μισοί παραγωγοί που μετέχουν στις λαϊκές αγορές της Καβάλας και των Κρηνίδων δεν έχουν την προβλεπόμενη άδεια. Όπως είπε τους δόθηκε προθεσμία 15 ημερών για να την εξασφαλίσουν. Διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο που αρχίζει από το ποσό των 5.000 ευρώ. Αυτό το στοιχείο προέκυψε- είπε στη συνεδρίαση- από τη διαδικασία ελέγχου για την καλύτερη οργάνωση και των δύο λαϊκών αγορών.

Πριν από την ημερήσια διάταξη δεν τέθηκε θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Ο τελευταίος δεν επανήλθε σε αυτές, η διοίκηση δεν πήρε πρωτοβουλία να «ανοίξει» το ζήτημα.

 

Διαβάστε επίσης