Συνοικιακοί και πολιτιστικοί σύλλογοι στις γιορτές και μετά από αυτές: Ανακοινώσεις και δραστηριότητες

 Συνοικιακοί και πολιτιστικοί σύλλογοι στις γιορτές και μετά από αυτές: Ανακοινώσεις και δραστηριότητες

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων ενημερώνει για τη δραστηριότητα του την περίοδο των εορτών (σχετική η φωτογραφία): Ο σύλλογος πιστός στο έθιμο των καλάντων ,τα “είπε” και φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις δύο συνοικίες εισπράττοντας πολύ αγάπη, πολύ συγκίνηση, γεμίζοντας μας αισιοδοξία για το μέλλον. Επίσης ανήμερα των Φώτων ήταν πολύ όμορφα που πραγματοποιήθηκε στα “βραχάκια” η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Συγχαρητήρια σε όλους όσους βούτηξαν και ευχόμαστε η Χάρη του Κυρίου να φωτίζει τα μονοπάτια της ζωής τους


Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου λόγω της πανδημίας, θα παραμείνει κλειστός έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου για λόγους προστασίας των μελών της. Θα υπάρξει ενημέρωση αν κάτι αλλάξει στην ημερομηνία. Όσο αναφορά την μηνιαία επιταγή που παίρνουν καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, θα ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα που θα παραβρεθούν στα γραφεία του Συλλόγου για την άμεση εξυπηρέτηση τους. Οι Μαστογραφίες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, αναγκαστικά μεταφέρονται στον επόμενο μήνα εφόσον έχει κοπάσει το ραγδαίο κύμα της Πανδημίας. Θα υπάρχει και γι’αυτό σχετική ανακοίνωση τόσο από την σελίδα του Συλλόγου στο fb, όσο και από τα ΜΜΕ. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση, γιατί η προστασία της υγείας μας έχει για όλους προτεραιότητα.


Ο σύλλογος Περιγιαλίου συνεχίζει την φιλανθρωπική του δράση, η οποία είχε πρώτο στόχο την περίοδο των εορτών: Από την Τετάρτη 5/1/2022 και κάθε Τετάρτη τα γραφεία του συλλόγου μας θα είναι ανοιχτά 17:00-18:00 για να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας αλλά και για να μας ενημερώνετε για το που μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.


Ο σύλλογος Ποταμουδίων είναι από τους συλλόγους που πρόλαβαν και πριν τα Χριστούγεννα έκαναν την προγραμματισμένη τους γιορτή: Συγχαρητήρια στους Άγιο Βασίληδες, στα ξωτικά και στους καλικατζάρους, που με πολύ κέφι και απίστευτη διάθεση πραγματοποίησαν τη διήμερη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου. Ευχαριστούμε τους γονείς και τα 150 περίπου παιδιά που συμμετείχαν με χαρά και ζωντάνια στα δημιουργικά εργαστήρια και στις σκανδαλιάρικες δράσεις μας.

Το Σάββατο (προχθές) ο ίδιος σύλλογος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του: Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων σας ενημερώνει ότι προληπτικά αναστέλλει τη λειτουργία των τμημάτων του για τον μήνα Ιανουάριο, λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19.

Στο τέλος του μήνα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα και θα σας ενημερώσει με νέα ανακοίνωση.


Ο συνοικιακός σύλλογος της Παναγίας την τελευταία μέρα του 2021 μοίρασε τρόφιμα σε οικογένειες με ανάγκη: Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα για τον σύλλογό μας.

Όλα τα έσοδα από τα κάλαντα και τις προσφορές σας έγιναν σήμερα προσφορά αγάπης στους συνανθρώπους μας. Είμαστε ευγνώμονες που με αυτή την ανοιχτή αγκαλιά και την βοήθειά σας μπορούμε εμείς με την σειρά μας να στηρίζουμε έμπρακτα οικογένειες γειτόνων μας που έχουν ανάγκη.


Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά, ενημέρωση για την λαχειοφόρο αγορά: Ενημερώνουμε όλους όσους ενίσχυσαν την λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου μας, ότι ο τυχερός αριθμός είναι το Νο 563. Η κλήρωση έγινε με βάση τον πρώτο λαχνό του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου. Ο τυχερός κερδίζει ένα κατσίκι και παρακαλείται να επικοινωνίσει μαζί μας στο τηλέφωνο 6973799318. Ευχαριστούμε πολύ για την ενίσχυση και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.


Ευχές και νέα από τη Θρακική Εστία Καβάλας: Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά , με υγεία και δημιουργία να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο που ελπίζουμε να είναι ένας χρόνος γεμάτος δημιουργία . Εμείς οι Θρακιώτες θα τιμήσουμε τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Εστίας μας , αλλά και τα 100 χρόνια από την έλευση των προγόνων μας από τις Πατρίδες της Ανατολής. Η Εστία μας θα γίνει ο χώρος δημιουργίας και δράσης . Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά . Η βιβλιοθήκη στο δύσκολο 2021 εμπλουτίστηκε με νέες εκδόσεις , στην διάθεση των μελών μας. Όλο το διοικητικό συμβούλιο σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.


Την προηγούμενη εβδομάδα η Λέσχη Ποντίων Καβάλας επισκέφθηκε τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη: Θερμές εορταστικές ευχές με την έλευση του Καινούργιου Έτους 2022, αντάλλαξε η Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ.Αλέξη Πολίτη την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.

Ευχόμενη ολόψυχα: “Χρόνια Πολλά “, καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, προκοπή, ευημερία και μία επιτυχημένη θητεία στα νέα του καθήκοντα.


Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Καβάλας: Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένας στυλοβάτης, για πολλά χρόνια του συλλόγου μας, ο Κώστας Κοντόπουλος στα 76 του χρόνια. Ένας δραστήριος Καστοριανός που πάντα δήλωνε “Παρών” σε ότι ανάγκη υπήρχε.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Και η Κρητική Αδελφότητα Καβάλας επισκέφθηκε τον νέο Αντιπεριφερειάρχη: Η Εθιμοτυπική Συνάντηση του Δ.Σ ( λόγο covid τήρηση πρωτοκόλλου 2 ατόμων) της Κρητικής Αδελφότητας Ν.Καβάλας στον νέο Αντιπεριφερειάρχη κ.Αλέξη Πολίτη για τις καθιερωμένες ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά και της καλής σταδιοδρομίας στο έργο του.


Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας: 2022. Χρονιά ορόσημο για τους απανταχού Μικρασιάτες. Με υγεία, ευλογία, τιμή και χρέος ας την τιμήσουμε όπως της πρέπει, αποδεικνύοντας ότι φυλάξαμε με αγάπη περισσή όλα όσα μας παραδόθηκαν, ακριβή κληρονομιά και πλούτος πολύτιμος για τις γενιές που ακολουθούν.


Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας: Λόγω έξαρσης των κρουσμάτων covid αναστέλλονται τα μαθήματα χορού του ομίλου. Προσοχή και ελπίζουμε σύντομα να ξαναβρεθούμε. Λόγω έξαρσης των κρουσμάτων covid αναστέλλονται τα μαθήματα χορού του ομίλου. Προσοχή και ελπίζουμε σύντομα να ξαναβρεθούμε.


Σύλλογος Πνοή: Οι γιορτές έχουν περάσει, οι πράξεις αλληλεγγύης ωστόσο δε σταματούν ποτέ. Για λίγες ακόμη μέρες μπορείτε να βρείτε τα κουτιά “πλάθω κουλουράκια”. Με τη δική σας συμβολή, τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις του πλάθω κουλουράκια, θα διατεθούν σε τέσσερα κοινωφελή ιδρύματα: Στο Κέντρο Αποκατάστασης Ανθρώπων με Αναπηρία (Κ.Α.Α.ΜΕ.Α.) στις Σέρρες,

Στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων στη Δράμα, Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη και Στο Σύλλογο Πνοή για το παιδί και την οικογένεια στην Καβάλα. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη για άλλη μια χρονιά.


Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας θα πραγματοποιήσουν στο περιαστικό δάσος της πόλης για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kavala Trail Run απόστασης 13χλμ.

Για πρώτη φορά θα έχουμε και ένα μικρότερο αγώνα 5.5χλμ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ορεινό τρέξιμο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ειδικά με το δάσος που αγκαλιάζει την πόλη, κόσμος όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να αγωνιστούν και να χαρούν την συμμετοχή τους καθώς η διαδρομή θα είναι μικρή και μέτριας σχετικά δυσκολίας.

Το περισσότερο μέρος της κινείται σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς και ο αθλητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής την μοναδική θέα προς την πόλη της Καβάλας , αγναντεύοντας επίσης το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Σας καλούμε όλους λοιπόν, να δώσετε το παρόν σας και να δείτε από κοντά τις Φυσικές ομορφιές της πόλης μας. Μέγιστος αριθμός αθλητών 300 σε κάθε αγώνα. Όσοι αθλητές το 2020 είχαν τακτοποιήσει οικονομικά την συμμετοχή τους, στον αγώνα του 2022 θα συμμετέχουν κάνοντας μόνο την εγγραφή. Στους αγώνες θα τηρηθούν τα υγιειoνομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνες τις ημέρες.

Διαβάστε επίσης