• 13 Μαΐου 2024,

Συνωστισμός από γυναίκες για τη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

 Συνωστισμός από γυναίκες για τη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Συνωστισμός από γυναίκες σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ, που γέμισε ασφυκτικά. Σπάνια στην αίθουσα συναντάς τόσο πολύ κόσμο που στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν γυναίκες. Επρόκειτο για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας, με ομιλήτρια της διαλέξεως την Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, η οποία μίλησε για την τέχνη και την ιδεολογία στη νεότερη Ελλάδα.

Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα είναι καθηγήτρια της ιστορίας και της τέχνης. Είναι επίσης διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Η ομιλήτρια μίλησε άριστα, χρησιμοποίησε το ίδιο άριστα τα Ελληνικά σε μία παρουσίαση που είχε επικεντρωθεί επάνω της, από την αρχή έως το τέλος της εισηγήσεως που διήρκησε περίπου ενενήντα λεπτά.

Οι γυναίκες είχαν καταλάβει όλα τα καθίσματα της αίθουσας μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, που άρχισε ακριβώς στις 7:30. Έτσι, όσοι προσέρχονταν με μικρή ή με μεγαλύτερη καθυστέρηση βολεύτηκαν στα σκαλοπάτια, στους διαδρόμους, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν την εκδήλωση ακόμη και όρθιοι. Κάποιοι που αφίχθηκαν με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, πιστεύοντας ότι η εκδήλωση θα άρχιζε στις 8:00, έβλεπαν τον μεγάλο όγκο του κοινού και αποχωρούσαν.

Στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παπαδόπουλος.  Όπως ήδη σημειώσαμε, οι γυναίκες που αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πλειοψηφία του κοινού ανήκαν σε όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε επίσης